Arkistosta vuodelta 2021

PAVE starttasi sarjakautensa vihdoin torstaina Sankkurin nurmella ja pottina oli heti avausvoitto, kun JJK Jyväskylä/2 kaatui lukemin 3–2 (2–2).

Keltapaidat esittivät mahtavan nousun kahden maalin takaa voittoon. Osumista vastasivat Miika Riihola, Simo Härkönen ja Eetu Heiskanen.

Ottelun ensimmäiset 30 minuuttia eivät luvanneet mitään hyvää kotijoukkueelle. Jännittikö avauspeli vai mistä lienee johtunut, että vieraat hallitsivat alkua täysin. Kun isännille sattui vielä pari hölmöä virhettä alakerrassa, jyväskyläläiset johtivat jo 0–2 puolen tunnin kohdalla.

Avausmaali tuli rangaistuspisteeltä 10. minuutilla. PAVEn maalivahti Juho Pennasen syöttö puolustajalle epäonnistui ja mies sitten liukui vastustajan nurin. JJK/2:n Niklas Kauppinen sijoitti rangaistuspotkun verkkoon.

Toinen vastustajan maali syntyi 28. minuutilla. Pennanen pyrki purkamaan pystysyötön mutta epäonnekseen pallo päätyi suoraan vieraiden Roope Ervastille, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin.

Veikot ei kuitenkaan lannistunut takaiskuista, vaan heräsi ja kampesi avausjaksolla vielä tasoihin. Ensin Simo Kokkonen vapautti syötöllään Riiholan keskeltä puolittain läpi. "Stigi" karisti puolustajan, sijoitti hallitusti pallon ohi maalivahdin ja runsaslukuinen kotiyleisö sai todistaa PAVEn kauden avausmaalia.

Kotijoukkue sai sitten todellisen pukukoppimaalin 43. minuutilla ja vieläpä näyttävällä tavalla. Härkönen laukoi upeasti paristakymmenestä metristä putoavan laukauksen maaliin ja taukotilanteeksi 2–2.

Johto-osuma oli lähellä toisen jakson viidennellä minuutilla, kun Riiholan pystysyötöstä Eetu Marin pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta maalivahti kuitenkin nappasi laukauksen.

Sitten 78. minuutilla Marin katkaisi syötön hyökkäyspäässä ja syötti Riiholalle, joka puolestaan tarjoili juoksuun Eetu Heiskaselle. Ottelun sankariksi noussut "Edi" eteni boksiin ja ampui pallon takanurkkaan yleisön suureksi riemuksi. Maali oli hänelle ensimmäinen PAVEn paidassa.

Vaikka takaa-ajava joukkue jälleen sai lopussa painetta, vieraille ei muodostunut kuin yksi vaarallinen tilanne, jossa laukaus pomppi jonkun verran ohin maalin.

Maalipaikkoja ei pelissä juuri viljelty, joukkueet käyttivät harvat tilanteensa tehokkaasti. PAVEn puolustuspeli toimi hyvin alun virheitä lukuun ottamatta. Näin PAVE otti heti ensimmäisen voittonsa - tänä vuonna se hoidettiin siis pois alta nopeasti.

– Yritteliästä ja yhtenäistä joukkuetta on vaikea voittaa. Jälleen PAVE oli sellainen, kommentoi päävalmentaja Jussi Kukkonen peliä.

– Alussa olimme kyllä helisemässä erittäin hyvin pelanneen vastustajan kanssa, mutta kun peli eteni pitemmälle, meidän juoksuvoima alkoi päästä esille. Maalipaikat käytettiin ja tekomaalejahan ne olivat. Härkösen Simon vasuri pääsi kyllä yllättämään. Mutta jos ei yritä, ei voi onnistua!

Kukkonen jakoi kehuja myös vastustajalle.

– JJK:n pojat pelaavat todella hyvin ja eivät varmasti tule paljon pisteitä kauden aikana tiputtelemaan.