Arkistosta vuodelta 2022
kuva

Kuudes peräkkäinen voitto haettiin Kontiolahden Lehmosta.

Perjantaina Veikot suuntasi viikon sisään toisen kerran Pohjois-Karjalaan ja tälläkin kertaa tuomisina oli täydet sarjapisteet. Nyt ne haettiin Kontiolahden Lehmon High Pine Lanelta, missä LehPa/2 kaatui lukemin 2–3 (0–2). PAVEn maalit tekivät Jari Leinonen, Tuomas Halonen ja Samuel Eyob.

Tällä reissulla oltiin matkassa edellistäkin kapeammalla ringillä, kun mukana oli eri esteiden vuoksi vain yksi vaihtopelaaja. Haasteista huolimatta PAVE otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa.

Avausjakson 41. minuutilla Leinonen vei vieraat johtoon rangaistuspotkusta käsivirheen jälkeen. Halonen kasvatti johdon sitten kahteen ammuttuaan komean kudin 16-rajalta jakson lisäajalla.

Ensimmäisellä 45-minuuttisella kotijoukkue pääsi yrittämään osumaa erikoistilanteista. Vaarallisimman niistä pelasti laitapuolustaja Jeri Saastamoinen puskemalla maaliviivalta.

Tauolta palattiin PAVEn otteessa, mutta kolmatta osumaa ei saatu painostuksesta huolimatta. Sitten tunnin kohdalla kotijoukkue onnistui kaventamaan yhdestä harvoista paikoistaan kulmapotkun jälkeen. Osuma nostatti isäntien intoa ja 74. minuutilla lehmolaiset jo tasoittivatkin oivan pitkän pystysyötön kautta. Tasoituksen jälkeen sähinää oli molemmissa päädyissä.

PAVE jaksoi yrittää loppuun saakka ja se palkittiin. Kun mentiin jo lisäajan viimeistä minuuttia, poikkeuksellisesti hyökkääjänä pelissä esiintynyt joukkueen kapteeni Antti Kauppinen liippasi päällään pelivälineen toiselle hyökkääjälle Samuel Eyobille, joka sijoitti läheltä pallon maaliin ja vieraiden kelpasi tuulettaa vaikeuksien kautta tullutta vierasvoittoa.

Voiton myötä PAVE on sarjassa nyt neljäntenä ja aivan kosketusetäisyydellä kärkikolmikosta. Seuraavana vuorossa on vihdoin kolmen vierasreissun jälkeen kotipeli Sankkurilla torstaina 18.8. Vastaan asettuu Zulimanit, joka on pisteen edellä Veikkoja.

LehPa/2 - PAVE 2-3 (0-2)

0-1 41min (rp) Leinonen
0-2 45+1min Halonen