Arkistosta vuodelta 2007

PAVE - PK-37 1-2 (0-1) 3-div

Iisalmen Sanomat kirjoitti 2.9.2007 seuraavaa:

Kurikka kaatoi keltaiset paikallistaistossa

PAVE ei onnistunut käyttämään hallintaansa hyödykseen.

Tommi Korpihalla
Iisalmi

PAVE Iisalmi haastoi kauden toisessa jalkapalloilun Kolmosen paikallisottelussa tosissaan Pallo-Kerho 37:n. Haastaminen ei kuitenkaan riitä, kun vastustaja onnistuu tekemään yhden maalin enemmän. PK-37 otti tärkeät pisteet omaan pussiinsa maalein 2–1 (1–0).

PAVE aloitti ottelun vahvasti, sillä ensimmäisen varttitunnin aikana se vyörytti hyökkäyksiä kohti PK.n päätyä. Välillä näytti jopa siltä, että keltaisten hyökkäysketjussa on neljä pelaajaa, kun Juha Roth ja Miika Tiihonen nousivat laidoiltaan aktiivisesti Aku Tuovisen ja Jonne Räisäsen avuksi hyökkäykseen.

PK oli vaikeuksissa, sillä se ei päässyt rakentamaan peliään alhaalta ja joutui purkamaan PAVEn hyökkäykset pitkillä palloilla keskialueelle, mistä tilanne nopeasti takaisin omaan puolustuspäätyyn.

PAVElla onnistui vyörytyksensä aikana pääsemään muutaman kerran hyvään maalintekopaikkaan. Tiihonen pelasi reilun kymmenen minuutin jälkeen pystyyn Räisäselle, joka olisi päässyt aivan avoimeen paikkaan, jos olisi saanut pallon haltuunsa.

Vähän myöhemmin Tuovinen laukoi tulisesti, mutta pallo kimposi PK:n puolustajasta yli päätyrajan. Seuranneesta kulmapotkusta Räisänen pääsi puskemaan vapaasti, mutta ohjaus suuntautui yli maalin.

Parinkymmenen peliminuutin jälkeen vierasjoukkue PK alkoi pikkuhiljaa käyttäytyä kentällä isännän ottein. Peliote siirtyi sinisille ja he pääsivät rakentamaan hyökkäyksiään kohti PAVEn maalia.

Puolen tunnin pelin jälkeen PK sai kulmapotkun, jossa Marko Kurikka puski metrin verran maalista ohi.

PK sai aikaiseksi hienon kuvionkin, kun Olli-Pekka Kärkkäinen ja Joni Rossinen pelasivat Kurikalle, mutta tämän ohjaus läsähti PAVEn maalilla kuumeisena pelanneen Pasi Tenhusen syliin.

Ensimmäisen jakson lopulla Kurikka onnistui sentään vielä ohittamaankin Tenhusen, kun pelikello näytti Pallo-Kerhon perustamisvuotta.

Anssi Lipponen keskitti oikealta laidalta etuviitoselle, missä Kurikka sai lapikastaan pallon alle juuri sen verran, että ohjaus muutti suuntaa ja ohitti Tenhusen.

Toisella jaksolla PK puolusti johtoasemaansa niin tarkasti, että PAVElla oli vaikeuksia saada minkäänlaisia tilanteita PK:n maalille.

Sinisten tarkasta puolustuspelaamisesta kertoo sekin, että yhden käden sormilla oli laskettavissa ne tilanteet, joissa PAVE pääsi pelaamalla PK:n kuudentoista sisään.

Vaikka PK keskittyi puolustamaan, se onnistui muutaman kerran nopeilla hyökkäyksillään luomaan hyviä tekopaikkoja Tenhusen maalille. Maalin asti pallo saatiin kulmapotkusta ottelun 66. minuutilla. Antti Intonen keskitti maalille Jani Vidgrenille, joka pudotti viereensä Kurikalle. Tämä tälläsi pilkun kohdalta päivän toisen osumansa. Numerot olivat 0–2.

Toisen maalin jälkeen PK keskittyi entistä enemmän puolustamiseen ja PAVE sai vastaavasti keskialuetta haltuunsa.

Vartti ennen päätösvihellystä PAVE onnistui kavennuksessaan, kun Mikko Tervonen eteni vasemmalla laidalla päätyyn ja keskitti takatolpalle Joonas Ristolle, joka puski näyttävästi maan kautta ohi voimattoman Ville Kososen.

Ottelun loppuminuuteilla PK:lla oli vielä muutamia makeita tekopaikkoja, mutta niissä sinipaidat eivät onnistuneet.

Molemmat valmentajat olivat tyytyväisien omiensa esitykseen. Pallo-Kerhon Jouni Taskinen sanoi jopa, että hyvän alkunsa ja aktiivisen lopun ansiosta PAVE olisi ansainnut tasapelin.

Jussi Kukkonen puolestaan harmitteli hukattua ensimmäisen vartin etsikkoaikaa.

– Meillä oli siinä mahdollisuudet mennä johtoon, ja millaiseksi peli olisikaan muodostunut, jos olisimme saaneet johto-osuman, Kukkonen mietiskeli.

Kukkonen onnitteli PK:ta taktisesti hyvästä pelistä. Pelin jäädyttäminen johtoasemassa söi PAVEn eväät.

– Ei se ole ihme, että PK:lle on tehty sarjassa niin vähän maaleja, kun he pelasivat taktisesti mallikkaasti. Kyllä he tänään kolme pistettä ansaitsivat, Kukkonen sanoi.

PK kohtaa sarjassa vielä LehPan, SiPSin, JoPSin ja viimeisessä ottelussa sarjakärki Zulimanit. Sunnuntain kolme lisäpistettä olivat tervetulleita.

– Me taistelemme edelleen sarjan voitosta ja siihen tarvitsemme voitot kaikista jäljellä olevista otteluista, Taskinen laski.

Samanlainen on tavoite myös PAVElla, joka kohtaa viimeisessä kolmessa ottelussaan JoPSin ja WJK:n kakkoset sekä KuFun.

– Kun voitetaan loput ottelut, varmistamme itsellemme neljännen sijan. Siinä on tavoitetta viimeisiin peleihin, Kukkonen sanoi.20.09.23 - Nelonen
SaPa 4 : 0 PAVE
4 : 0
|

Arkisto (otteluraportit)

Powered by mod LCA