Arkistosta vuodelta 2008

Riverball - PAVE 3-2 (1-0) 3-div

PAVEn kiri ei riittänyt.

Luonnonvoimat tekivät keskiviikkoisesta Riverballin ja PAVEn kohtaamisesta vaikean pelin. Pelin alussa rupesi satamaan todella kovaa ja sadetta ja rakeita tuli noin 20min. ajan sillä seurauksella että kenttä muistutti enemmän lätäkköä kuin jalkapallokenttää.

Molempien joukkueitten syöttöpeli tästä ymmärrettävästi kärsi sillä palloa ei oikein voinut kuljettaa eikä syöttää maata pitkin.

Ensimmäisellä jaksolla ainoan maalin teki Riverball. Juha Ovaskainen joutui nyrkeilemään maalia kohden ammutun vaparin ja saikin pallon yli kuudentoista mutta kukaan PAVEn pelaajista ei lähtenyt peittämään mahdollista riparia mikä sieltä tulikin tarkkana Joona Vartiaisen toimesta. Peli oli 1-0.

PAVElla oli kuitenkin ensimmäisellä jaksolla puolenkymmentä hyvää mahdollisuutta tehdä maali. Etenkin kulmissa pääsimme hyvin palloon mutta tolppaa lähemmäksi maalia emme päässeet.

Lisäksi ensimmäisellä jaksolla Riverball sai käsittämättömän rankkarin. Petri Hätinen suojasi päädystä yli menevää palloa ja Riverhyökkääjä Sami Ahonen taklasi Hätistä kylkeen sillä seurauksella että hankki Riverballille pilkun! Juha Ovaskainen kuitenkin oli pelipäällä ja torjui tuon rankkarin.

Tuomaritoiminta oli muutenkin erittäin sekavaa ja epäjohdonmukaista. Peli oli tietysti vaikea tuomarille johtuen märästä alustasta. Taklaukset myöhästyivät puolin ja toisin mutta tarkoitusta vahingoittaa vastustajaa ei tilanteissa ollut. Lisäksi Keltaisten leirissä muristiin parista viheltämättömästä pilkusta jotka, jos jonkinnäköistä linjaa olisi ollut, olisi pitänyt viheltää kun Miika Tiihonen ja Aku Tuovinen kampattiin mustapaitojen toimesta kuudentoista sisällä. Tiihosen kaataminen näkyy PAVEn videokoosteessa hyvin ja nastojen tuoma tatuointi Mixun jalassa vielä paremmin.

Kun vielä tuomari viime hetkillä ajoi hyvin taistelleen Marko Kärkkäisen ulos kirosanan takia, joka ei kuulunut ainakaan kentän laidalle, niin ehkä ärtymys tällä kertaa ei ihan aiheetonta ollut. Kiroilua oli kentällä molemmin puolin mutta vain PAVElle siitä nyt napsahti kauden ensimmäiset "noitumiskortit". Johdonmukaisuutta siis toivotaan myös tuomarityöskentelyyn.

Toiselle jaksolle PAVE lähti tarkoituksenaan tasoittaa peli ja mennä sitten ohi. Peli lähtikin käyntiin hyvällä PAVEn painostuksella. Tässä otettiin tietoinen riski sillä Riverball tiedettiin vaaralliseksi vastaiskujoukkueeksi.

Sitten kävikin niin että River pääsi purkamaan pallon todella nopealle Sami Ahoselle joka teki puolittaisen läpiajon päätteeksi 2-0. Vähän aikaa tästä ja kesken PAVEn painostuksen pääsi oikelta läpi mustapaitojen Teemu Martikainen joka ampui tyylikkään laukauksen alanurkkaan.

Moni oletti tässä vaiheessa että peli olisi jo ohi mutta PAVE ei suinkaan lopettanut pelaamista mistä iso hatunnosto koko joukkueelle.

Tastelumieliala jatkui ja se palkittiinkin ensimmäisen kerran 73 minuutilla. Vaparin jälkitilanteessa Riku Venäläinen ampui ja pallo kimopsi Riverpelaajasta ylösnousseelle Marko Kärkkäiselle. Make keskitti maalille missä Hannu Luttinen nyökkäsi pallon maaliin. Tärkeä maali PAVElle sillä olimme pelanneet kaksi kokonaista ottelua ja 73min. tätä ottelua ilman tehtyä maalia. Saatin sekin peikko karistettua selästä pois.

PAVE jatkoi painostusta ja vielä kerran pallo löysi tiensä River maaliin. Puolustajasta kimmoneen pallon ampui todella UPEALLA laukauksella ylänurkkaan Tapio "meijän Tapsa" Merkkiniemi. Nivusloukkaantumisesta toipuva Tapio"YLÄNURKKA" Merkkiniemi pääsi vielä toistamiseen yrittämään kaukolaukausta mutta puolustaja ehti siihen väliin.

Lopussa vielä PAVE sai päätysivurajaheiton ja nosti koko joukkueen Riverballin kuudentoista sisälle, myös maalivahti Juha Ovaskainen nousi mukaan, mutta Riverball sai purettua tilanteen ja näin voitti ottelun.

PAVE ei hävinnyt huonolle joukkueelle. Riverball on yksi sarjan suurista ennakkosuosikeista ja osaa pelata todella nopeaa jalkapalloa. PAVEn taistelu oli hyvää ja aneemisen Zulut pelin jälkeen saimme tsempin päälle mikä jatkossa varmasti kantaa hedelmää. Keli teki pelaamisesta vaikean mutta yleisö sai rahoilleen varmasti vastinetta. Molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja. Paljon taklauksia myös nähtiin. PAVEn hyvä loppukiri ei riittänyt tällä kertaa ja Riverballille onnittelut voitosta.20.09.23 - Nelonen
SaPa 4 : 0 PAVE
4 : 0
|

Arkisto (otteluraportit)

Powered by mod LCA