Lauantaina PAVE koki kauden ensimmäisen tappion, kun se vieraili Varkauden kisapuiston nurmella. Kotijoukkue WJK oli kärkikamppailussa parempi lukemin 3–0 (1–0).

Otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa kumpikaan joukkueista ei ollut vielä hävinnyt. WJK oli voittanut kaikki pelinsä ja PAVE esiintynyt myös tappioitta. Niinpä ottelusta odotettiin kovaa taistoa ja se siitä tulikin. Kentällä oli ajoittain kiihkeää ja kuumaa vääntöä muutoinkin kuin vain lämpötilan osalta.

WJK tiedettiin fyysisesti vahvaksi ja erityisesti erikoistilannejoukkueeksi. Se vahvistui 15 minuutin kohdalla, kun Tommi Lankinen täräytti pitkästä sivurajaheitosta pallon maaliin runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi.

Alkuvartin jälkeen vieraatkin löysivät juonesta kiinni ja peli tasaantui. Keltapaitojen oli kuitenkin läpi ottelun hankala päästä laadukkaille maalipaikoille asti, vaikka peliä saatiinkin rakennettua maltilla oman pelitavan mukaisesti.

WJK sai keskialueen pallonriistojen jälkeen vaarallisia nopeita vastaiskuja, joilla se oli lähellä kasvattaa johtoaan avausjaksolla. Niko Piironen joutui venymään paraatipelastukseen läpiajosta ja kerran pallo kävi tolpassakin. Taukoa vietettiin tilanteessa 1–0.

Ottelun keskiosalla oli keltapaitojen vahvin vaihe. Noin tunnin kohdalla tuli Veikkojen paras maalipaikka ja tasoitus oli todella lähellä, kun laidan kautta pelattu hyökkäys päättyi Henri Kumpulaisen painavaan laukaukseen, jonka kuitenkin WJK-vahti torjui huippuluokan venymisellään.

WJK siirtyi sitten 2–0-johtoon 68. minuutilla. PAVEn puolustajat odottivat tilanteessa rajaheittoa itselleen, mutta se kääntyikin yllätykseksi toisinpäin ja nopean heiton kautta WJK-pelaaja pääsi helposti murtautumaan boksiin syöttäen sitten avopaikan Mikael Immoselle.

PAVEn iltapäivä vaikeutui lopullisesti 68. minuutilla. Pitkin kuumaa ottelua oli jo ollut tiukkoja kaksinkamppailuita ja törmäilyjä, joista yhden jälkeen Leevi Toppinen katseli punaista korttia.

Vajaalle joutunut vierasjoukkue ei enää kyennyt haastamaan isäntiä, jotka saivat kaunistella voittonsa vielä yhdellä maalilla 80. minuutilla rangaistuspotkusta, jonka laukoi Ville Rautio.

– Erittäin hyvätasoinen Nelosen ottelu noin 60 minuutin ajan. Sitten ikävä kyllä osalla meidän pelaajista petti hermokontrolli ja siitä syystä mahdollisuus pisteeseen tai jopa pisteisiin ei ollut enää mahdollista. Toivottavasti tästä otetaan opiksi. WJK:lla on kokenut, hyvä joukkue ja he hallitsivat kiihkeässä ottelussa paremmin hermonsa, kiteytti valmentaja Jussi Kukkonen ajatuksensa pelistä.

Juhannustauon jälkeen PAVE pelaa seuraavan pelinsä kotona Sankariniemellä torstaina 27. kesäkuuta, kun Veikot saa vastaansa Kurkimäen Kisan Kuopiosta.