Arkistosta vuodelta 2017

PAVEn kausi jalkapallon Itä-Suomen Nelosessa päättyi perjantaina kotivoittoon, kun joukkue kaatoi Kankaan Liikuntapuiston iltavaloissa pelatussa kamppailussa perinteikkään Kuopion Elon maalein 1–0 (1–0). Voiton myötä PAVE varmisti sarjassa neljännen sijan, pronssisijan vei Elo yhden pisteen eron turvin.

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen oli PAVEn hallintaa. Painetta saatiin Elon päätyyn ja maalipaikkoja luotiin muutamaankin maaliin. Lähimpänä onnistumista oltiin kahdesta keskitystilanteesta, mutta Elon maalivahti torjui läheltä Simo Rothin puskupallon ja venytti samoin myös Petri Kalannin liippauksen tielle.

Toisessa päädyssä avauspuolikas oli maalivahti Joonas Piipolle vähempitöinen, vaikka kerran mies saikin venyttää 16-rajalta lähteneen laukauksen tielle kulmapotkun jälkeen.

Viileän ja hämärtyvän illan ainoa maali syntyi hienosta nopeasta hyökkäyksestä 44. minuutilla. Laitapuolustaja Mikael Karppinen puski Elon maalivahdin antaman korkean pallon keskiviivan paikkeilla laitaan Lucas Leinoselle. Tämä palautti alaspäin Samu Vidgrenille ja samaan aikaan Karppinen lähti nousuun laidallaan. Vidgrenin hyvä syöttö laitaan tavoitti vauhdissa olleen Karppisen, joka sitten kuljetuksensa päätteeksi antoi matalan ja kovan keskityksen. Keskityspallo ohitti Elon puolustajat ja palloon ennätti ensimmäisenä Anssi Lipponen pamauttaen pallon komeasti suoraan verkkoon.

Toisen puoliajan alussa pallon hallinta siirtyi vierasjoukkueelle, joka nyt puolestaan loi hetkittäin vaarallista hässäkkää keltapaitojen maalille. Elolla oli vaikeuksia hyödyntää otettaan kunnon maalipaikoiksi saakka, mutta muutaman kerran se siinä onnistui. PAVE kuitenkin puolusti kurinalaisesti ja Piippo poimi totutun varmasti kohti maalia suuntautuneet yritykset.

Kerran kulmapotkusta pallo pomppi jo maaliviivan tuntumassa, mutta PAVE-vahti vangitsi sen viime tingassa. Toisen kerran tasoitus oli lähellä, kun kuopiolaispelaaja murtautui maalipaikkaan lähestulkoon 5-rajalle asti, mutta keskuspuolustajana pelannut Kalanti ehti viime hetkellä liukumaan pelivälineen itselleen. Vierailijoiden ehkä paras maalipaikka syntyi, kun Elo-peluri murtautui laidalta boksiin ja antoi takaviistoon syötön joukkuetoverilleen, jonka laukaus meni hieman alanurkasta ohi.

Keltapaidat loivat toisella puolikkaalla tukun hyviä maalipaikkoja, joista usea käynnistyi vastahyökkäyksenä. Puolittain ja jopa kokonaan läpi hakeutuivat vuorollaan Roth, Oskari Mustonen, Lucas Leinonen ja Jakkrit Tai Ngern, mutta lisämaaleja eivät isännätkään enää saaneet tehtyä. Virkaveljensä tavoin hyvin pelanneen kuopiolaismaalivahdin hyppysiin päätyi myös Aleksi Hartikaisen pusku kulmapotkusta sekä Mikael Karppisen kaukolaukaus.

Ottelun lähestyessä loppuaan vierailijan hallinta laantui. Loppuhetkillä ei enää syntynyt kunnon tasoituspaikkoja, vaikka painostus ajoittain olikin hyvää. Kun isännätkään eivät enää verkkoon osuneet, tasaisen päätöspelin lopputulokseksi kirjoitettiin kotijoukkueen maalin voitto ja Joonas Piippo kirjasi kauden viidennen nollapelinsä. Keltapaidat saivat näin päättää kautensa voitolla.

Kultapisteet:
RRR Mikael Karppinen
RR Anssi Lipponen
R Oskari Mustonen

PAVE-Elo 15.9.2017

PAVE - Kuopion Elo 1-0 (1-0)

Maalit:
1-0 44min Lipponen (Karppinen)

Avauskokoonpano: Piippo (mv), Karppinen, Kalanti, Ollikainen, Saastamoinen*, Leinonen L, Hartikainen (C), Lipponen, Mustonen, Vidgren, Roth
Vaihtopelaajat: Tai Ngern, Jammo, Laitinen, Kokkonen

Arkisto (otteluraportit)