Arkistosta vuodelta 2017

Tasapeli Toivalassa

Perjantaina oli vuorossa keltapaitojen kauden viimeinen vierasottelu. PAVE ja ToU päätyivät 1–1-tasapeliin Siilinjärven Toivalassa.

Sateinen ja pimenevä syysilta loivat puitteet tälle Nelosen kamppailulle, johon vierasjoukkueella meinasi olla hankalat lähtököhdat, kun vielä pelipäivänä joukosta putosi pois pelaajia mm. sairastelujen vuoksi. Kokoonpanoon saatiin kuitenkin lopulta kaksi vaihtomiestä.

Sarjan kakkostilalla majaileva ToU oli ensimmäisellä puoliajalla hallitsevampi osapuoli, mutta PAVE oli koko ajan hyvin mukana pelissä. Kotijoukkue pystyi luomaan joitakin vaarallisia hyökkäyksiä, mutta vain kerran sen onnistui ohittaa hyvin pelanneet iisalmelaispuolustus ja maalivahti Asse Martikainen. Ottelun 20. minuutilla ToU sai laitavapaapotkun, joka nostettiin maalin edustalle. Maalinedusväännöstä onnistui ToU-pelaajan puskea pallo taka-alueelta maaliin.

PAVEn parhaat ensimmäisen 45-minuuttisen tilanteet tulivat useista erikoistilanteista, mutta maalin edestä ei löytynyt paikoille päättäjiä.

Vastustajalta löytyi täysi penkillinen vaihtopelaajia ja toisella puoliajalla se tekikin ahkeraan vaihtoja. Puoliajan alkupuolella ToUlla oli pari hyvää saumaa kasvattaa johtoaan, mutta puolustus ja viimeisenä lukkona Martikainen esittivät varmoja otteita. Edelleen PAVEkin loi hyökkäyksiä, mutta aivan parhaille paikoille oli vaikea päästä.

Pelin kääntyessä loppua kohden PAVElla riitti yhä virtaa ja keltapaidat alkoivatkin saada paremmin otetta ja enemmän painetta vastustajan päätyyn. Keskikentän keskustassa täydet minuutit ahkeroineet Anssi Lipponen ja Oskari Mustonen veivät kaksinkamppailuita ja käänsivät peliä hyökkäyssuuntaan, missä hyökkääjät Simo Roth ja Samu Vidgren jaksoivat edelleen vääntää.

Laitapuolustajaksi kentälle vaihdettu PAVEn Jakkrit Tai Ngern harhautteli hieman ennen tasoitusmaalia hienosti itsensä maalipaikkaan 16-alueelle, jossa hänet liu'uttiin nurin. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu rikettä.

Lopulta tasoitusta haettaessa nostettiin Aleksi Räsänen laitapuolustajan paikalta kolmanneksi hyökkääjäksi. Vain muutama minuutti ehdittiin mennä uudella ryhmityksellä, kun mies pamautti PAVEn tasoitusmaalin 87. minuutilla. Roth piti ja suojasi palloa hetken keskikentällä, kunnes syötti sen korkeana oikeaan laitaan 16-alueen kulmalle Räsäselle. Tämä harhautti puolustajan, kavensi hieman keskemmälle ja laukoi pallon takanurkkaan. Varusmiespalvelustaan suorittava Räsänen pelasi muutenkin hyvän pelin siihen nähden, että edellisen kerran hän oli ollut joukkueen mukana kesäkuussa ToU-kotipelissä.

Yksi sarjapiste maistui vieraille, kun lähtökohdat huomioidaan eikä Toivala ole ikinä ollut helppo paikka hakea pisteitä. Tämä oli kaudella jo neljäs kerta, kun PAVE nousi loppuhetkillä tasapeliin. PAVElla on nyt 28 sarjapistettä, ja joukkueelle on edelleen tehty vähiten maaleja. Lopullinen sarjasijoitus tulee olemaan neljäs tai viides riippuen viimeisen kierroksen otteluista.

Kautta on jäljellä siis enää yksi kamppailu. Perjantaina 15.9. Kankaalla PAVE kohtaa sarjan kolmossijan jo varmistaneen Kuopion Elon.

Kultapisteet:
RRR Asse Martikainen
RR Aleksi Räsänen
R Anssi Lipponen


ToU - PAVE 1-1 (1-0)

Maalit:
1-0 20min ToU
- - - - -
1-1 87min Räsänen (Roth)

Avauskokoonpano: Martikainen* (mv), Laitinen, Leinonen J (C) (v), Ollikainen, Räsänen (v), Leinonen L, Lipponen, Mustonen, Jammo (v), Vidgren, Roth
Vaihtopelaajat: Tai Ngern, Kärkkäinen20.09.23 - Nelonen
SaPa 4 : 0 PAVE
4 : 0
|

Arkisto (otteluraportit)

Powered by mod LCA