Arkistosta vuodelta 2006

PAVEn kokoonpano: Pasi Korhonen, Jarmo Kauppinen, Ville Hakkarainen, Marko Kärkkäinen, Timo Ryynänen (ua 75.), Jouni Kasurinen, Toni Saikkonen, Mikko Tervonen, Janne Räsänen (42. Jani Nissinen), Aku Tuovinen, Hannu Luttinen

Iisalmen Sanomat kirjoitti 18.9.2006 seuraavasti:

PAVEn kausi päättyi tappioon

Harri Antikainen
Iisalmi

PAVEn lopullinen sijoitus kauden jalkapallon Kolmosessa oli kahdeksas. Sijoitus varmistui, kun tasapisteissä olleet PAVE ja joensuulainen JoPS kohtasivat Sankariniemen nurmella sunnuntaina. Vierasjoukkue JoPS oli lopulta maalein 0–2 (0–1) parempi. Ottelu oli samalla molemmille kauden viimeinen.

JoPS sai otteluun salama-alun. Pelikello näytti ainoastaan 36 sekuntia, kun pallo poimittiin ensimmäistä kertaa normaalisti puolustajan tontilla pelaavan Pasi Korhosen selän takaa.

PAVEn puolustus ei oikein ollut tilanteessa hereillä ja Mika Karjalainen pääsi nousemaan kulmasta ja tinttasi läheltä pallon varmasti takakulmaan. Kotijoukkueen paras paikka oli puolen tunnin pelin jälkeen Jouni Kasurisella, mutta JoPS:n maalivahti Markku Ukskoski venytti yläkulmalaukauksen eteen.

Toisen jakson alkua PAVE hallitsi, mutta maalintekotilanteet jäivät vähiin. Sen sijaan vierasjoukkueen Juha Haaranen viimeisteli loppulukemat 75. minuutilla.

– Viimeiseen otteluun meillä oli rampa joukkue. Harmittaa, ettemme voineet päättää kautta voitolla. Korhosen Pasille pitää antaa hatunnosto, hän pelasi maalilla kylmiltään ihan hyvän pelin, totesi PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen.

Kukkosen mukaan PAVEn kausi alkoi hyvin, mutta sitten loukkaantumiset alkoivat sotkea kokoonpanoa ja peliesitykset siitä syystä ailahdella.

– Ensimmäiset kahdeksan kierrosta pelasimme hyvin ja kurinalaisesti. Kaudella hyvää oli se, ettemme tarvinneet taistella sarjapaikan säilymisen puolesta. Huono juttu oli, ettemme loukkaantumisten takia pystyneet näyttämään, mihin olisimme oikeasti pystyneet. Sijoitus olisi voinut olla parempikin.

– PAVEssa on toimiva taustaorganisaatio ja joukkuetta on ollut mukava valmentaa. Katseet on käännetty jo tulevaisuuteen. Valmennukseen minun lisäkseni on suunnitteilla Kuopiossa asuva skotlantilainen Patrick Sweeney. Pasi Hiltunen toimii pelaajavalmentajana, Kukkonen selvitti.

Arkisto (otteluraportit)