Veikot pelasi torstaina kesän ensimmäisen ottelunsa Sankariniemen stadionilla. Yleisölle tarjoiltiin vaiherikas näytelmä, jossa PAVE nousi lopulta kahden maalin takaa voittoon. Ylämyllyn Yllätyksen reservijoukkue kaatui lukemin 3–2 (0–2).

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin melko huolimaton kotijoukkue. Pallo poltteli jaloissa ja syötöt päätyivät minne sattuu, vaikka hallinta isännillä olikin.

Sitä vastoin vieraat olivat hyvin hereillä heti alussa. Yllätys/2 meni johtoon jo 4. minuutilla, kun pallo tuli hieman onnekkaasti vieraiden Aku Nissiselle avopaikkaan eikä hän jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Tähän saakka PAVE ei ollutkaan vielä ollut tappiolla tällä kaudella.

Salama-alun jälkeen PAVE yritti käynnistellä koneitaan, mutta yhä yskähdellen matka eteni. Kun sitten isännät näyttivät saavan peliään hieman raiteilleen, Yllätys/2 iski yllättäen toistamiseen. PAVE puolusti puolittaisesti, jolloin liian paljon löytyi tilaa ja aikaa, minkä jälleen Nissinen käytti hyväkseen laukomalla hienon kaukovedon maaliin 37. minuutilla.

Runsaslukuisen kotiyleisön onneksi tauolta palasi piristynyt kotijoukkue, joka teki puoliajan alkuun kolme maalia 15 minuuttiin, mikä käänsi pelin.

Ensin 52. minuutilla Henri Kumpulainen ohjasi päällään Tuomas Häkkisen laittaman kulmapotkun sisään. Maali oli ”Henen” ensimmäinen sarjapelissä PAVEn paidassa.

Tasoitusmaali 62. minuutilla oli Leevi Toppisen vahva yksilösuoritus. Hän väänsi keskeltä pallon kanssa väkisin kohti boksia, käytti seinäsyötön Vladimir Repnitsynillä ja laukoi pelivälineen alanurkkaan. Osuma oli Leeville kauden neljäs.

Sitten 66. minuutilla PAVE siirtyi johtoon, kun Erkka Kattainen runnoi pallon maaliviivalta maaliin Häkkisen laitavapaapotkun jälkeen. Ensin LaPasta lainassa olleen Urho Salon pusku takatolpalta kilpistyi ihan maaliviivalla ja maalivahti torjui vielä sitä seuranneen Repnitsynin kovan vedon muttei saanut enää vangittua palloa, johon Kattainen sitten ensimmäisenä syöksyi.

Vartin tehohetki riitti lopulta voittoon. Jokunen hyvä hyökkäys tuli lisämaaleja ajatellen vielä molemmille joukkueille, muttei osumia kuitenkaan enää enempää siunaantunut.

Keltapaitojen valmentaja oli tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tekeminen ei tällä kertaa parasta ollutkaan.

– Outo peli! Ei saatu peliä koko iltana kulkemaan kuin ihan satunnaisesti. Mutta huima venyminen ukoilta. Hyvä yhteishenki ja usko omaan tekemiseen ei loppunut. Tämä voitto oli todella koko joukkueen voitto, Jussi Kukkonen totesi pelin jälkeen.

Viiden ottelun jälkeen PAVE ei ole vielä kokenut tappiota. Tilillä on 3 voittoa ja 2 tasapeliä. Sijoitus on sarjataulukon kolmantena.

Joukkue lähtee seuraavaan otteluun 15.6. Varkauteen kolmen voiton putkessa. Haaste on kova, sillä WJK on voittanut kaikki ottelunsa tähän mennessä.