PAVE hoiteli pakkopullansa

Riku Venäläisen maalit vapauttivat kotijoukkueen.

Janne Falck
Iisalmi

PAVE otti pakolliset kolme pistettä kotiottelussaan sarjajumbo Outokummun Pallolta selkein 5–0 (1–0) -lukemin nihkeästä avausjaksosta huolimatta. Joukkueen pelin avasi lopulta hyvin molempiin suuntiin pelannut Riku Venäläinen, joka iski PAVEn kaksi ensimmäistä osumaa.

PAVE aloitti ottelun vauhdikkaasti ja jo viiden minuutin pelin jälkeen joukkueen uusin tulokas Jonne Räisänen repi itsensä irti Outokummun puolustukselta, mutta maalivahdin oikea-aikainen vastaantulo epäsi miehen aikeet. Kahdentoista peliminuutin kohdalla PAVE sai ansaitsemansa johto-osuman. Upealla juoksupallolla vapaaksi päässyt Riku Venäläinen juoksi vieraiden puolustusta karkuun ja sijoitti pallon taidolla etualanurkkaan.

Tämän jälkeen joukkueen pelissä alkoi suvantovaihe ja vastustajakin sai tililleen pelin ainokaisen maalipaikkansa. Tämä tapahtui puolentunnin pelin jälkeen, kun PAVEn puolustukselle tuli pieni ajatuskatkos ja vain Petri Hätisen pelastus maaliviivalta piti kotijoukkueen johdossa.

Toiselle jaksolle saapui uudesti syntynyt PAVE. Alkuminuuteilla hyvin pakin paikalta noussut Joonas Risto tarjoili namupaikat Veli-Matti Räihälle ja Jonne Räisäselle, mutta molempien puskut jäivät voimattomiksi.

Räisänen yritti maalintekoa hetkistä myöhemmin uudelleen, mutta laukaus suuntautui kohti maalivahtia.

2-0 osuma oli pitkälti oivallisesti keskityksen päällään Venäläiselle jatkaneen Veli-Matti Räihän ansiota. Takanurkalta Venäläisen olikin helppo työ jatkaa pallo jo toistamiseen verkkoon vajaan tunnin pelin jälkeen.

Tämä vapautti selvästi kotijoukkueen pelinrakentelua ja epätarkkoina alkuottelun leijailleet keskitykset alkoivat löytää hyökkääjien päät. Keskityksistä maalin puskivat vuoroillaan Aleksi Hartikainen 64. minuutilla ja Petri Hätinen 78. minuutilla. Viimeinen silaus nähtiin tuomarin antamalla lisäajalla, kun edellisen maalin viimeistellyt Hätinen jatkoi kulmapotkun päällään boksin keskellä päivystäneelle Tapio Merkkiniemelle, jolla oli helppo työ sinetöidä 5–0 loppulukemat.

Ottelun jälkeen PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen oli sangen tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja ensi puoliajan vaikeuksista huolimatta myös joukkueensa peliin.

– Keskityksiä harjoiteltiin tiukasti, mutta vielä näyttää riittävän harjoittelemista. Ennen taukoa joukkueeseen iski pieni turhautuminen ja peli sekosi. Toisella jaksolla paransimme peliä ja hallitsimme sitä täysin, Kukkonen summasi.

Hyvin kokonaisuutena esiintyneestä joukkueesta Kukkonen nosti esille tärkeät maalit iskeneen Riku Venäläisen ja ensi esiintymisensä tehneen Jonne Räisäsen. Jobinpostia tiesi Juha Rothin kipeytynyt kantapää, joka toi miehen vaihtoon jo kymmenen minuutin jälkeen.

– Räisänen pelasi hyvin vastaantulevana kärkenä, vaikkei tänään vielä onnistunutkaan. Hän kyllä tulee sieltä, Kukkonen vakuuttaa.