Arkistosta vuodelta 2016

PAVEn ensimmäinen syyskierroksen ottelu ei tuonut kaivattuja sarjapisteitä perjantaina Varkaudessa, vaan kotijoukkue FC Nekkarin Pallo oli niukasti parempi lukemin 3–2 (3–1).

Vierailija joutui heti alussa takaa-ajajan asemaan, kun isännät menivät johtoon jo toisella minuutilla kulmapotkusta eli ensimmäisestä tilanteestaan.

Keltaiset hallitsivat avauspuolikkaalla enemmän palloa, mutta pelinrakennus ei kuitenkaan tuottanut liiemmälti maalitilanteita. Mutta pari tekopaikkaa kuitenkin syntyi: viitisen minuuttia avausmaalin jälkeen puskupallo osui ylärimaan ja sitten 27. minuutilla pallo saatiin verkkoon mainion kuvion päätteeksi.

Tapio Merkkiniemi lähetti laidalta keskityksen, jonka PK-apu Ville Heiskanen jatkoi 16-alueen sisällä toiselle PK-vahvistukselle Jimmy Nissiselle, ja kärkimiehen laukaus upposi varmasti verkkoon.

Kun keltapaidat olivat juuri kammenneet pelin tasoihin, tuomari vihelsi pian toisessa päässä NePalle rangaistuspotkun estämisrikkeen vuoksi ja varkautelaiset olivat taas johdossa 30. minuutilla.

Vielä ennen taukoa NePa onnistui jälleen maalinteossa, kun se riisti pallon keskialueen laidalla ja nopean vastahyökkäyksen kautta pallo pelattiin boksiin ja sieltä lähietäisyydeltä maaliin. Taukotilanteeksi jäi siten 3–1.

Toisella puolikkaalla kummallakin oli hetkensä. Edelleen keltaisilla oli iso työ päästä lähelle maalipaikkoja ja toisaalta isännät iskivät vaarallisilla vastahyökkäyksillä pallonmenetysten jälkeen. Maalivahti Asse Martikaisen pari tärkeää torjuntaa pitivät NePan toisella jaksolla maaleitta, ja loppuhetkillä ote olikin sitten vahvasti keltapaidoilla. Se tuotti vihdoin tulosta 87. minuutilla kulmapotkutilanteessa, kun toppari Atte Huttunen hyppäsi puskemaan palloa ja se kimposi yläriman kautta Nissiselle, joka kavensi maalin edestä lukemat 3–2:een.

PAVEn kiri ei kuitenkaan kantanut tasoitukseen asti, parhaimman yrityksen poimi varkautelaisveskari napatessaan puskupallon alanurkasta. Vieraspisteet jäivät siis edelleen odottamaan itseään. Tasaisessa ottelussa FC NePa oli tehokkaampi luomaan tilanteita ja siten maalejakin, ja toisaalta sen puolustuspeli oli tiiviimpää.

Tappio oli PAVElle neljäs peräkkäinen. Voittokantaan pyritään palaamaan seuraavaksi perjantaina 29.7. Sankariniemellä, kun vastassa on ToU.