Arkistosta vuodelta 2016

PAVEn harjoituspelien putki jatkui lauantaina kotihallissa, kun tulevan kesän sarjavastus Kuopion Elo saapui Iisalmeen. Kotijoukkue kirjasi kohtaamisesta voiton nimiinsä tuloksella 3–2 (2–1).

Ottelussa oli kummallakin osapuolella hyvät jaksonsa, mutta iisalmelaiset olivat lopulta maalin verran parempia. PAVEn paras jakso oli ottelun keskivaiheilla.

Vieraat menivät ensin kymmenen minuutin pelin jälkeen johtoon laitanousua seuranneesta keskitystilanteesta. 34. minuutilla Simo Roth puski ensin kulmapotkun ristikkoon ja hetken päästä Tommi Airaksinen laukoi 16-alueella pallon Jeri Saastamoisen syötöstä kohti maalia. Peliväline vaihtoi vielä hieman suuntaa Elon puolustajan jalasta ja PAVEn tasoitusmaali oli valmis.

Keltaisten peli pyöri ensimmäisen puoliajan lopulla yhä paremmin. Vähän ennen taukoa Airaksisen mainio avaus laidalle laittoi vauhtiin Jarkko Marinin, jonka matalan keskityksen puolustaja yritti katkaista ohjaten pallon omaan maaliin. Taukotilanteena oli näin 2–1 PAVElle.

Saastamoinen riisti 65. minuutilla pallon kuopiolaispuolustajalta ja oli jo yksin läpi, kun hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Roth pamautti sitten pallon pilkulta varmasti verkkoon.

Ottelu kulki tässä vaiheessa keltapaitaisten otteessa, kunnes pelikellon 72. minuutilla Elo hankki kulmapotkun, josta tulleesta puskusta syntyi kavennusosuma. Maalin myötä vierailija sai vielä vahvan vireen loppuminuuteille, mutta keltapaitojen johto kuitenkin kantoi loppuun saakka. PK-37:stä lainassa ollut maalivahti Asse Martikainen pelasi taas hyvän ottelun.

Seuraavana lauantaina PAVE kohtaa Iisalmen hallissa jälleen Raikun, minkä jälkeen joukkue pitää tovin taukoa treenipeleistä.

PAVE - Kuopion Elo 3-2 (2-1)