Arkistosta vuodelta 2008

PAVE voitti Zulimanit iltapäivän pelissä 2-1. Ottelu kuului talvipiirisarjan peleihin ja näin PAVEn pistepotti lisääntyi kolmella pisteellä.

Ensimmäinen jakso sujui tasaisissa merkeissä. Ihan ottelun alussa Jonne Räisänen ja Aku Tuovinen karvasivat Tuovisen läpiajoon, mutta Akun veto sujahti ohi. Kun peliä oli käyty 16 minuuttia, Akun veto vuorostaan sujahti maaliin. Pallo pomppi Zulujen 16-rajan ulkopuolella ja Aku ampui itselleen tyypillisen maalin ja roikotti pallon yli maalivahdin.

Peli eteni jatkossa lievässä Zulu hallinnassa. Etenkin Zulujen seinäsyöttöpeli laitojen kautta oli PAVElle myrkkyä. Kuitenkin puolustus Petri Hätisen johdolla sai pidettyä nollan aina 30 minuutille asti. Silloin Zulimanilaituri Tommo Toroi sai hyvän ristipallon ihan PAVEn takatolpalle, josta Tommo ampui nopeasti kohti keltaisten maalia. Hätinen pääsi vielä puolittain väliin, mutta hänen jaloistaan pallo kimposi maaliin.

Toisella jaksolla PAVE vetäytyi hieman enemmän ja rupesi jäädyttämään peliä sekä tekemään vastaiskuja. Zulut pitivät palloa, mutta maalitilanteita sai enemmän aikaiseksi PAVE. Etenkin keskikentän keskellä Jarno Laitinen ja Riku Venäläinen raatoivat kahteen suuntaan. Laitalinkki Aleksi Hartikainen kavensi pääpalloissa keskelle ja voitti palloja joukkueelleen hyvin.

Zulujen paras tilanne tuli vedosta, missä pallo meni yläriman kautta yli. PAVE sai muutaman paikan erikoistilanteista, mutta pallo ei mennyt maaliin asti.

36 minuutin kohdalla Jonne Räisänen sai pystysyötön 16-rajan sisälle. Puolustaja joutui rikkomaan hyvin palloa suojannutta hyökkääjää ja pallo laitettiin pilkulle. Rankin pussitti varmasti Riku Venäläinen. Lopussa vielä Petri Hätisen pusku kiersi ylärimassa ja tolpassa, mutta kolmas maali jäi tekemättä. Näin PAVE voitti ottelun 2–1.

Erikseen on mainittava nuoren Oskari Vilpposen onnistunut peli toisella jaksolla. Osku pääsi jopa kaksi kertaa ampumaan pallon kohti maalia ja takaiskuilta Zulut pelasti vain hyvä maalivahti ja uhrautuva puolustaja.

PAVEn tilanne otteluun lähdettäessä oli aika kimurantti. Jo usean ennalta tiedetyn poissaolon lisäksi oli perjantain ja lauantain välisenä yönä sairastunut kolme pelaajaa. PAVEn entinen sotaratsu Jani Nissinen tuli auttamaan vanhaa joukkuettaan ja pelasi tyylikkäästi vasemman pakin paikan – niinkuin ikänsä hyökkääjänä pelannut pelaaja tietysti tekee. Kiitokset Janille.

PAVE – Zulimanit 2–1 (1–1)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen mv, Joonas Risto, Petri Hätinen (C), Petri Kalanti, Jani Nissinen, Heikki Korkalainen, Jarno Laitinen, Riku Venäläinen, Aleksi Hartikainen, Aku Tuovinen, Jonne Räisänen

Vaihdosta: Oskari Vilpponen