Arkistosta vuodelta 2009

Image

Kurkimäen Kisa voitti PAVEn lauantaina 27.6. Iisalmessa. Paahtavan helteisessä säässä Kangaslammen nurmella pelattu ottelu päättyi kuopiolaisten voittoon maalein 0-2 (0-2).

Monesta syystä johtuen kokoonpanosta puuttui monta peluria, joten kotijoukkueella oli ottelussa avausmiehistön lisäksi vain yksi vaihtomies. Muutamat pelaajista kuitenkin joutuivat pelaamaan toipilaina. Tosin ei vierailijallakaan ollut kuin kaksi vaihtomiestä matkassa.

KuKin maalia vartioi iisalmelaisille tuttu Pasi Tenhunen, joka viime syksynä palkittiin PAVEn kauden parhaana pelaajana. "Pate" näytti otteillaan, etteivät taidot ole ruostuneet ja piti keltapaidat valitettavasti nollilla.

PAVElla oli heti alussa miljoonan taalan paikka, kun parin minuutin pelin jälkeen Aku Tuovinen harhautti laidalla Tenhusen ulos tilanteesta ja keskitti pallon tyhjän maalin eteen Janne Räsäselle. Räsäsen pusku suuntautui ylänurkasta vähän ohi.

KuKi käytti sitten paikkansa paremmin, kun se siirtyi hieman onnekkaasti johtoon 8. minuutilla.

KuKi-hyökkääjä toi hyvin palloa ylös ja laukoi kohti PAVEn maalia. Aleksi Hartikainen torjui laukauksen, mutta paluupalloon ehti ensin KuKi-pelaaja. Uusi laukaus oli menossa maalin ohi mutta muutti suuntaa PAVEn puolustajasta. Lopulta Tuomas Kärkkäisellä oli helppo työ tyrkätä pallo maaliviivalta maaliin.

Myös toisessa kuopiolaisten maalissa 25. minuutilla oli onnea mukana. Noin 20 metristä lähtenyt Jani Ketun matala laukaus näytti jo menevän ohi mutta muuttikin suuntaa PAVE-puolustajasta ja kimposi maaliin.

Kapteeni Aku Tuovisella oli avausjaksolla vielä pari hyvää maalitilannetta, mutta ex-joukkuekaveri Tenhunen nappasi vapaapotkun aivan ylänurkasta sekä torjui matalan laukauksen vasemmalta laidalta.

Toisella jaksolla Tuovinen pääsi kokeilemaan Jari Ollikaisen esityöstä laukausta 16-alueen sisältä, mutta jälleen Tenhunen torjui komeasti alanurkasta.

Vaikka KuKi piti toisella jaksolla ja koko ottelussa palloa enemmän ja sai enemmän hyökkäyksiä, sen maalintekoyritykset olivat lähinnä kaukolaukauksia, joilla ei maalivahti Aleksi Hartikaista tietenkään yllätetty. Vaarallisemmat vastustajan paikat tulivat erikoistilanteista.

Toisella jaksolla PAVE vaihtoi pelaajien roolitusta ja alkoi karvata ylempää, mikä tuotti tulosta lisääntyneinä hyökkäyksinä. Mutta liian usein hyökkäykset päättyivät heikkoon viimeiseen syöttöön.

PAVEn loppukiri vaikeutui 81. minuutilla, kun toppari Petteri Hiltunen lensi ulos suoralla punaisella kortilla. Paitsioansa petti ja kilpajuoksussa kohti PAVEn maalia Hiltunen liukui alimpana miehenä pallon pois KuKi-hyökkääjältä samalla hänet kaataen. Tuomari näki, että ennen palloon osumista Hiltunen kaatoi vastustajan.

Vajaamiehisenä hyökkääminen meinasi kostautua kerran, kun KuKi-hyökkääjä karkasi puolesta kentästä saakka yksin läpi, mutta Hartikainen kuitenkin torjui.

Ennen päätösvihellystä Kari-Pekka Hyvärisellä oli kaksi tilannetta maalintekoon. Ensin KuKi-vahti venytti näppinsä kovan vapaapotkun tielle. Aivan lopussa Hyvärinen nousi pallon kanssa vahvasti oikeaa laitaa ja laukoi pelivälineen vähän ohi takatolpasta.

Kuumassa säässä myös tunteet taisivat kuumua tavallista enemmän. Ulosajon lisäksi PAVE kuittasi yhden varoituksen. Kuopiolaiset taasen saivat neljä varoitusta ja yksi KuKin pelaaja ajettiin ulos toisesta varoituksesta ajassa 85 minuuttia.

Seuraavaksi keltapaidat matkustavat torstaina 2.7. Savonmuan piäkaapunkiin Puijon stadionille, jossa vastaan asettuu Liitosalueen Pallo. Ottelu on PAVElle viimeinen ennen sarjataukoa.

PAVE - KuKi 0-2 (0-2)