Arkistosta vuodelta 2008

Lauantaina kohtasivat harjoituspelin merkeissä Iisalmen lippulaivat PAVE ja PK-37. PAVE voitti ansaitusti 2-0.

Ottelun lähtökohdat olivat PAVEn leirissä jälleen vaikeat. Flunssa-aalto on kiusannut joukkuetta ja vielä perjantaina näytti siltä, ettei keltaiset saa joukkuetta jalkeille. Kuitenkin muutama puolikuntoinen ukko halusi venyä otteluun, kun kuume oli laskenut perjantain aikaan normaali lukemiin. Hyvää venymistä joukkueen eteen näiltä pelaajilta.

Ensimmäinen jakso alkoi hermostuneella pelillä puolin ja toisin, niinkuin monesti näissä paikallisotteluissa. PAVE sai kuitenkin jakson parhaat tilanteet ja Jonne Räisänen pääsi ensimmäisen vartin aikana kerran ampumaan ylärimaan ja kerran läpi, mutta maalia ei näistä tilanteista saatu aikaiseksi. Myös Riku Venäläinen pääsi vasemmalta läpi, mutta PK:n paras pelaaja tänään, maalivahti Ville Kosonen, peitti erinomaisesti Rikun laukauksen.

PK:n parhaat tilanteet ensimmäisellä jaksolla tulivat kulmista, mutta PAVEn joukkue sai pelattua tilanteet väljemmille vesille.

Toiselle jaksolle PAVE sai tarkkuutta syöttöihinsä ja taas paljon edellisestä pelistä muuttunut kokoonpano rupesi pelaamaan paremmin joukkueena. Marko Kurikka pääsi hyvän syötön jälkeen läpiajoon, kun jaksoa oli pelattu 8 minuuttia. PK:n puolustus joutui repimään Kurikan nurin ja empimättä laittoi tuomari pallon pilkulle. Riku Venäläinen ei rankkarista erehtynyt vaan siirsi PAVEn 1-0 -johtoon tarkalla laukauksella alanurkkaan.

Maali vapautti PAVEn peliä lisää ja hetken aikaa PAVE pelasi tasolla, jolla pystyy. Seurauksena toisen jakson 18. minuutilla sivurajaheiton jälkitilanteesta Jonne Räisänen teki todella upean saksipotkumaalin. Taas ihmiset saavat kelata maalia videolta, kunhan video valmistuu.

Maalin jälkeen PAVE laski karvaustansa ja rupesi puolustamaan huolella. PK saatiinkin pidettyä poissa maalintekopaikoista. Pahimmat PK:n tilanteet tulivat kaukolaukauksista, jotka PAVEn maalivahti Pasi Tenhunen torjui helposti.

PAVEn peli on ollut ja tulee olemaan parempaakin kuin tänään, mutta joukkueen taisteluhalu takasi sen, että paikallisvastustaja pystyttiin kaatamaan, vaikka osa miehistä tuli otteluun suoraan sairasvuoteesta.

– On hyvä, että vähän huonommallakin pelillä voitetaan. Se lupaa hyvää kesälle, kommentoi Marko Kurikka osuvasti pelin jälkeen.

PAVE – PK-37 2–0 (0–0)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (MV), Esa Kauppinen, Mikko Tervonen (C), Jouni Kasurinen, Joona Kemppainen, Riku Venäläinen, Marko Kurikka, Jarno Laitinen, Aleksi Hartikainen, Aku Tuovinen, Jonne Räisänen

Vaihdossa: Niko Piiroinen, Jani Nissinen, Heikki Korkalainen, Oskari Vilpponen