Arkistosta vuodelta 2019

Helteisen Sankariniemen stadionin kotiyleisö sai vihdoin perjantaina todistaa PAVEn kauden ensimmäistä voittoa, kun kuopiolainen Kings SC taipui selvin lukemin 5–0 (1–0).

Ensimmäinen jakso oli kohtalaisen tasaista vääntöä, mutta toisella jaksolla PAVE meni menojaan. Paikkoja olisi ollut vielä useampaankin osumaan. Omassa päässä puolustuspeli toimi, ja vastustaja saatiin pidettyä nollilla.

Kotijoukkueen startti oli mainio. Kerrankin keltapaidat pääsivät heti alussa niskan päälle isäntien mennessä 1– 0-johtoon 8. minuutilla. Kuopiolaisten kulmapotku käännettiin nopeaksi vastahyökkäykseksi, joka päättyi komeaan maaliin. Maalivahti Asse Martikainen avasi nopeasti pallon Toni Nousiaiselle, joka ohitti puolustajan, lähti viemään palloa ylöspäin ja antoi Tuomas Haloselle syötön läpiajoon. Halonen nosti sitten taidokkaasti pelivälineen yli maalivahdin.

Kingsin vaarallisimmat maalitilanteet osuivat peräkkäin 43. minuutille. Ensin haasto ja laukaus 16-alueen kulmalta oli suuntaamassa alanurkkaan, mutta Martikaisen venytys esti tasoitusmaalin synnyn. Seuranneesta kulmapotkusta puolustaja Simo Härkönen torjui puskun maaliviivalta.

Paahtavan kuumassa kelissä PAVE alkoi saada toisella 45-minuuttisella yhä enemmän maalipaikkoja. Kun 51 minuuttia oli pelattu, Halonen laukoi illan toisen maalinsa. Samu Vidgrenin mainio korkea avaus laidalta puolustuslinjan selustaan tavoitti Halosen keskeltä. Mies harhautteli vielä maltilla kaksi puolustajaa sekä maalivahdin ja ampui sitten pallon taas maaliin.

Kolmas maali ns. roikkui jo hetken ilmassa, kunnes 75. minuutilla vihdoin Simo Roth kuittasi vastustajan oman päädyn syöttöhassin ja tuikkasi boksin sisältä isännät ratkaisevan tuntuiseen 3–0-johtoon. Maali oli hyökkääjälle ensimmäinen Kolmosessa ja peräti 70:s PAVEn sarjapeleissä.

Tuomas Halonen sai hattutemppunsa täyteen 86. minuutilla tyylikkäällä osumalla, kun hän riisti pallon vastustajalta rajaheiton jälkeen ja laukoi 20 metristä kovan vedon alanurkkaan.

Viides maali syntyi juuri ennen päätösvihellystä kolmannella lisäaikaminuutilla. Simo Kokkonen prässäsi vahvasti vastustajaa ylhäällä, mikä johti pallon riistoon. Miika Riiholan oiva syöttö vapautti sitten Kokkosen nokikkain maalivahdin kanssa. Kings-vahti peitti ensimmäisen yrityksen, mutta Kokkonen pelasi tilanteen loppuun ja sijoitti pallon lopulta verkkoon. Maali oli hänellekin avausosuma Kolmosessa.

Koko joukkue pelasi hyvin omilla vahvuuksillaan ja numerot olivat ansaitut. Valtaosa kauden aiemmistakin peleistä on ollut tasaisia mutta kääntynyt kuitenkin vastustajalle. Tällä kertaa kaikki palaset loksahtivat kohdalleen, virheet olivat minimissään ja tulosta syntyi. Maalinteossa saatiin ns. ketsuppipullo auki. Erityisen tyytyväinen saa olla myös puolustuspelin onnistumisesta. Asse Martikainen kirjasi PAVEn kauden ensimmäisen nollapelin. Voitto oli monella tapaa tärkeä ja vapauttava, sen kuuli jo pelin jälkeen kotijoukkueen kopista kantautuneesta metelistä.

Voitto päätti neljän ottelun mittaisen tappioputken. Edellisestä PAVEn voitosta Kolmosen tasolla ehti muuten kulua 10 vuotta, 10 kuukautta ja 6 päivää – syyskuussa 2008 Sankkurilla kaatui LehPa. Seuraava keltapaitojen ottelu on juuri LehPan vieraana Kontiolahdella keskiviikkona 31.7.