Arkistosta vuodelta 2016

Perjantaina keltapaidat pääsivät kesän ensimmäistä kertaa Sankariniemelle ja palasivat kotinurmella takaisin voittokantaan. WJK/Klubi Akatemia Varkaudesta kaatui luvuin 2–0 (2–0).

Kylmässä ja sateisessa säässä pelatun ottelun maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla. Heti alkuminuuteilla Antti Intosen kaukaa ampuma vapaapotku kolahti tolppaan. Avausmaali nähtiin sitten vihdoin 32. peliminuutilla, kun Jeri Saastamoinen ohjasi Pertti Rothin keskityspallon etualueelta takatolpan kautta maaliin.

Yhdeksän minuuttia edellisestä karkuun pääsemässä ollutta Saastamoista rikottiin ja PAVE sai vapaapotkun noin 20 metrin etäisyydeltä maalista. Intonen asettui taas pallon taakse ja laukoi sitten hienolla laukauksella pallon muurin ja maalivahdin ohi alanurkkaan.

PAVElla oli ohjakset hallussaan ja mainioita maalipaikkoja oli lisämaaleihinkin, mutta toisaalta varkautelaiset saivat välillä muutaman hyvän vastahyökkäyksen. Vaarallisimmat pari tilannetta torjui maalivahti Asse Martikainen.

Toisen puoliajan alkuun keltasininen joukkue painosti vahvasti ja 3–0-maali oli todella lähellä heti alussa. Kun peliä ei kuitenkaan saatu paketoitua, ilman vaihtomiehiä liikkeellä ollut vastustaja pysyi pelissä mukana ja kehitti ajoittain omia hyökkäyksiään, joista ei kuitenkaan seurannut muuta kuin iso liuta kulmapotkuja, kiitos keltapaitaisten ehjän puolustuspelin.

Maalinteko ei toisella puoliajalla maittanut. Iisalmelaiset varmistelivat sitten pelin loppuosalla johtoaan ilman turhia riskejä, eikä vastustaja lopulta päässyt voittoa uhkaamaan. PAVE otti ansaitut ja kaivatut sarjapisteet. Kokonaisuutena peli oli joukkueelta ryhtiliike kahden hävityn vieraspelin jälkeen.

Seuraavana PAVElla on edessään kauden kaukaisin reissupeli, kun lauantaina 18.6. joukkue matkustaa Lehmon Pallon vieraaksi Pohjois-Karjalaan.