Arkistosta vuodelta 2019

PAVEn pistetili ei karttunut perjantaina Siilinjärven Toivalan sumuisella kentällä, kun se kärsi tappion Kolmosen kamppailussa Toivalan Urheilijoita vastaan. Loppulukemiksi kirjattiin 2–0 (2–0). Tasaisessa väännössä vain kotijoukkue onnistui maalinteossa, vaikka vierailla oli useita laadukkaita maalipaikkoja.

Ottelu oli taas jokseenkin kaksijakoinen: ToU oli aktiivisempi osapuoli ensimmäisellä ja PAVE toisella jaksolla. Silti kokonaisuudessaan mentiin tasaisissa merkeissä ja molemmille tuli maalipaikkoja läpi ottelun osittain jo pienehkön kentänkin vuoksi.

Heti alkuminuuteilla avausotteluaan Kolmosessa pelannut Joonas Piippo torjui vaarallisen laukauksen. Vartin paikkeilla puolestaan vedot kahdesta PAVEn puolittaisesta läpiajosta suuntautuivat vain hieman ohi maalikehikosta.

Sitten 25. minuutilla ToUn hyvä pystysyöttö avasi pelaajan laidalta karkuun ja keskitys maalille tavoitti kanssapelurin, joka ohjasi pallon maaliin. Ja 40. minuutilla ToU meni 2–0-johtoon paitsion rajamailta tulleella maalilla, kun siilinjärveläispelaajan kaukolaukausyritys kimposi avopaikkaan pelikaverille, joka sai yksin viimeistellä läheltä jälleen osuman. Numeroissa 2–0 siirryttiin tauon viettoon.

Kun pelikello raksutti toista jaksoa, vieraat alkoivat saada yhä vaarallisempia hyökkäyksiä. Pelinrakenteluun saatiin malttia ja hyökkäysten laatu parani. Vaihtojen myötä tuli jälleen virtaa kentälle, mutta kavennusta oli kohta haettava jo riskilläkin ja ryhmitystä muutettiin enemmän hyökkääväksi.

PAVEn etsikkoaika osui tunnin kohdalle. Vahva vaihe tuotti kaksi huippupaikkaa ja maali ns. roikkui ilmassa. ToU kuitenkin puolusti ja suojeli maaliansa uhrautuvasti, vaikka pari kertaa pallo jo poukkoili maaliviivalla. Kun tulosta ei tullut, otteet jälleen tasaantuivat. PAVEn päädyssä Piippo piti tärkeällä lähitorjunnallaan vieraat mukana pelissä, mutta aika alkoi uhkaavasti huveta pelikellosta.

Vaikka loppuminuuteilla PAVE sai taas paineen isäntien maalille ja vielä lisäajalla syntyi kovaa hässäkkää ihan maaliviivalle asti, palloa ei lopulta saatu toimitettua maalipuiden väliin. Pallo ei tällä kertaa tuntunut pomppivan vierailijoille maalipaikoissa, mutta onneksi sentään paikkoja saatiin luotua. Viimeistelyn tarkkuus oli hakusessa, mutta toisaalta myös ToUn puolustus ja maalivahti hoitivat hommansa mallikkaasti.

Kotijoukkue oli kokonaisuutena tarvittavan verran parempi. Se tuli terävämpänä otteluun, teki kaksi osumaa avauspuolikkaalla, puolusti maaliansa loppuun saakka ja vei täydet pisteet rehdistä kamppailusta.

Seuraavana PAVE pelaa vihdoin ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina 17.5. Kankaan Liikuntapuistossa. Kotiavaukseen vastustajaksi saapuu Warkaus JK. Ottelu on samalla yksi TUL:n 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumista.