Arkistosta vuodelta 2011

PAVE - LiPa 3.6.11

Keltapaidat ottivat voiton perjantaina 3.6. aurinkoisella Haukiniemellä pelatussa Itä-Suomen Nelosen ottelussa. Kuopiosta vieraisille saapunut sarjakärki LiPa koki tappion luvuin 4–2 (1–1).

Pelin alku muistutti ikävästi edellistä ottelua, sillä vastustaja sai jälleen heti alkuminuuteilla vapaapotkun noin paristakymmenestä metristä. Taivaalle karanneesta vaparista ei maalia kuitenkaan nyt tullut.

LiPa sai kuitenkin kunnian tehdä ottelun avausmaalin pelikellon 28. minuutilla. LiPan pelaaja sai juoksupallon vasempaan laitaan ja keskitti pallon. Maalin edustalla kuopiolaisista Jarkko Niskanen otti syötön vastaan, ja kun PAVEn pelaajat eivät saaneet peitettyä, laukoi pallon kohti maalin alanurkkaa. Maalivahti Niko Piironen venytti näppinsä osittain vedon tielle mutta ei voinut estää maalin syntyä.

PAVE ei lannistunut vaan napautti tasoituksen jo neljän minuutin päästä. Kun LiPan maalivahti ei saanut vangittua keskityspalloa maalin läheisyydessä, Jani Sutinen seurasi tilanteen loppuun saakka ja syötti irtopallon Aku Tuoviselle, jonka kuti löysi varmasti tiensä maaliin.

Ensimmäinen jakso oli tasaista peliä, jossa vierailla oli hivenen ote alussa kun taas lopussa kotijoukkue oli hallitsevampi. Varsinaisia maalitilanteita ei liiemmin nähty. Tauolle mentiin 1–1-lukemissa.

Avausjakson hyvä loppu kantoi myös toiselle jaksolle ja PAVEn otteissa näkyi entistä enemmän positiivinen ilme. Edellisissä otteluissa keltapaitoja vaivannut tehottomuus maalinteossa katosi vihdoin. Veli-Matti Räihä vei isännät 2–1-johtoon 48. minuutin kohdalla. Aku Tuovinen antoi vaparin vasemmalta ja maalin edessä Räihä ohjasi pallon maaliin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin PAVE loi hyvän vastahyökkäyksen, jossa aluksi kärkimies Tuovinen toi palloa ylöspäin. Sitten laitalinkki Räihä antoi syötön vasemmalta keskelle 16-rajan tuntumaan joukkueen pelaajavalmentajalle, joka jatkoi pallon tolpan kautta maaliin.

81. minuutilla Räihä siirsi toisella maalillaan PAVEn jo 4–1-johtoon, kun Tuovista ensin rikottiin vapaapotkun arvoisesti noin 20 metrin päässä maalista. Tarkka vapaapotku upposi maalin alanurkkaan.

Aivan loppua kohti LiPa sai hieman kiriä aikaiseksi ja loi ajoittain hyviä tilanteita PAVEn päätyyn, mutta puolustuslinja sekä maalivahti Piironen estivät kuopiolaisten yritykset. Lopulta 87. minuutilla LiPa onnistui kaventamaan, kun joukkue sai 16-rajan ulkopuolelta vaparin, jonka Timo Räisänen laukoi komeasti muurin yli verkkoon.

PAVEn voittoa ei kiri kuitenkaan ehtinyt enää uhkaamaan. Vastustajan hakiessa kavennusta PAVEllekin avautui mainioita hyökkäystilanteita, mutta päätöslukemiksi jäi lopulta 4–2. Luonteeltaan ottelu oli tasainen. PAVEn joukkuepeli ja etenkin maalinteko kuitenkin löysivät tällä kertaa uomiinsa voiton arvoisesti. Voitto tuli sopivaan aikaan, sillä se katkaisi PAVEn kolmen tappion putken.

Seuraavana PAVEn otteluohjelmassa on ”vierasreissu” PK-37:n reservejä vastaan. Paikallisottelu pelataan maanantaina 13.6. tietenkin Sankariniemen stadionilla.

PAVE - LiPa 4-2 (1-1)