Arkistosta vuodelta 2018

PAVEn 70-vuotisjuhlakausi huipentui Itä-Suomen Nelosen mestaruuteen lauantaina Nilsiän Kankaisen kentällä. Keltapaidat voittivat koleassa vesisateessa kotijoukkue NP-H:n lukemin 2-4 (1-4) ja varmistivat näin sarjavoiton jo ennen viimeistä otteluaan – ero LehPa yj:hin on kuusi pistettä.

PAVElla oli taas ottelussa tyrmäävä aloitus, sillä vieraat johtivat 3–0 vain 12 minuutin pelin jälkeen.

Ensimmäinen osuma oli Anssi Lipposen taidonnäyte, kun mies laukoi laitavapaapotkun kaukaa kohti maalia ja putoava laukaus ohitti maalivahdin.

Yhdeksännellä minuutilla Simo Roth nousi laitaa pitkin boksiin ja syötti takaviistoon maalille Jamil Jammolle, jonka sijoitus ohitti taas nilsiäläisveskarin. Kolmen minuutin päästä Jammo teki iltapäivän toisen osumansa, kun hänen laidalta nostamansa pallo yllätti maalivahdin ja putosi takanurkkaan.

Vieraiden ilotulitus keskeytyi, kun NP-H pääsi kaventamaan ensimmäisestä paikastaan. Pitkä läpisyöttö tavoitti irti kipaisseen hyökkääjän ja peli oli 1–3 16. minuutilla.

Miika Riihola vei PAVEn taas kolmen maalin johtoon 25. minuutilla. Tuomas Halonen nosti tarkan syötön boksiin takatolpan paikkeille ja Riihola puski pallon verkkoon. Taukotilanteeksi jäi näin 1–4.

PAVElla oli matkassa täydet 18 pelaajaa, ja toiselle jaksolle tehtiinkin runsaasti vaihtoja. Kun ylenpalttista tarvetta lisämaaleille ei enää ollut, loppuosalla peli oli jo pelailua ja voiton varmistelua. Paikkoja oli maaleihin, mutta olisiko sitten voimistunut vesisade kastellut ruudin.

Paikkansa oli myös isännillä. Ottelun viimeisen maalin tekikin kotijoukkue 75. minuutilla. Laitavapaapotku painui hienosti maalin takaylänurkkaan.

Joukkue osoitti jälleen vahvuutensa ja haki sen, mitä tarvittiin. Loppuvihellyksen soidessa keltapaitainen joukkue tuuletti ansaitusti voittoaan ja ilo oli syystäkin ylimmillään. Mutta suuremmat juhlat saavat vielä odottaa, koska kausi ei vielä ole ohi.

Lauantaina 22.9. pelataan päätösottelu Sankariniemellä kuopiolaista AC BARCAA vastaan.