Arkistosta vuodelta 2019

PAVE nousi dramaattisesti viime hetkillä tappioasemasta voittoon maanantain pelissä LehPaa vastaan. Sarjapisteet jäivät Iisalmeen maalein 3–2 (0–0).

Joukkueiden piti kohdata Iisalmessa jo toukokuun alussa, mutta tuolloin takatalvi yllätti ja aiheutti ottelun siirron.

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen oli pelailua tasaisissa merkeissä, kotijoukkue hallitsi palloa hieman enemmän. Kunnon maalitilanteet olivat harvassa, vaikka molemmat saivat hässäkkää maaleille. Parikymmentä minuuttia oli pelattu, kun joukkueiden parhaat saumat syntyivät. Ensin Toni Nousiainen harhautteli boksin sisällä tiensä vetopaikkaan ohi kahden puolustajan, mutta yksi puolustaja ehti vielä peittämään laukauksen. Pian LehPa iski vastahyökkäyksen PAVEn kulmapotkun jälkeen, muttaa vieraiden vaarallinen nousu maalia kohti päättyi Jari Leinosen viime hetken liukuun vedon tielle.

Vasta toisella jaksolla alkoi sitten kunnolla tapahtua. Jakson alussa LehPa pääsi puhkaisemaan isäntien puolustuksen ja hyökkääjä sai tuikata 16-alueelta pallon ohi Asse Martikaisen. Mutta vain kaksi minuuttia ehtivät vieraat nauttia johtoasemastaan. 51. minuutilla Leinosen pystysyöttö löysi boksista Nousiaisen, jonka yrityksen LehPa-vahti vielä torjui, mutta Tuomas Halonen siirsi paluupallon maaliin.

Sitten pelailtiin taas tovi ilman mainittavia tilanteita, kunnes 70 minuutin kieppeillä molemmille tuli saumat mennä johtoon. Ensin Halonen murtautui 16-alueelle maalintekoon, mutta laukaus läheltä ei aivan löytänyt etunurkasta sisään. Pari minuuttia myöhemmin pallo kimpoili tolppaan LehPan kulmapotkusta.

Peli sai merkittävän käänteen 85. minuutilla, kun tuomari vihelsi vierasjoukkueelle rangaistuspotkun. LehPan pelaaja laukoi pallon boksissa ja pavelainen yritti peittää sitä törmäten samalla laukojaan. Niinpä LehPa meni 1–2-johtoon 86. minuutilla.

Pian aloituspotkun jälkeen Simo Härkönen lähetti pitkän pallon vastustajan maalille, jossa yksi vieraista pelasi palloa kädellään ja tuomiona oli nyt rangaistuspotku toiseen päähän. Kapteeni Aleksi Hartikainen asettui laukomaan ja tälläsi pelivälineen komeasti ylänurkkaan – peli oli tasan 2–2 89. minuutilla.

Loppuhuipennus oli vielä kuitenkin näkemättä. Kun mentiin jo lisäaikaa, Halonen teki nousua laidalta ja hänet kaadettiin vapaapotkun arvoisesti. Pelaajavalmentaja Anssi Lipponen asettui nyt antamaan vaparia. Hieno kaukolaukaus painui vastustamattomasti tolpan kautta verkkoon ja isännät siirtyivät ensi kertaa johtoon toisella lisäajan minuutilla.

Keltapaidat puolustivat lopun tarkasti ja 3–2 jäi tulostaululle loppunumeroiksi. PAVElla on nyt kuuden ottelun pisteputki, sarjapisteitä on yhteensä 16 ja sijoitus kahdeksas. Joukkue on kerännyt syyskierroksen kuudesta ottelustaan 14 pistettä, kun kevätkierros toi vain kaksi pistettä.

Kotipelit jatkuvat hyvinkin pian, sillä jo perjantaina 30.8. Sankkurille saapuu AC BARCA.