Arkistosta vuodelta 2007

PAVE Vieraili lauantaina 3.3. Kajaanissa paikallisen Hakan vieraana. Vastaan asettui Hakan 2-joukkue eli muutamia aikamiehiä vahvistettuna Akatemian pojilla. PAVE oli myös aika rampa viimeaikaisen flunssa/mahatauti epidemian johdosta. Onneksi peli kuitenkin saatiin pelattua sillä PAVEn joukkueelle oli tärkeää päästä isolle kentälle ensimmäisen kerran tälle talvelle.

Peli alkoi sekavissa merkeissä. PAVEn joukkue on saanut Iisalmessa tottua loisteliaaseen alustaan ja kun nyt jouduttiin erittäin betonimaiselle hiekalle niin pallo ei totellut alkuun ollenkaan. Syötöt ja ennenkaikkea haltuunotot karkailivat koko ensimmäisen jakson ajan. PAVE kuitenkin aloitti maalinteon kun 22 min. oli ottelua käyty. Riku Venäläinen antoi kulman jonka Mikko Tervonen kävi puskemassa sisälle. Jakson loppupuolella Kajaanin yritteliäs joukkue kuitenkin pääsi tasoittamaan ja näin tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Toisen jakson alussa sai PAVE paremmin pelistä kiinni. Syötöt rupesivat löytämään aina sillointällöin omiakin ja muutamia hyviä hyökkäys sommitelmia saatiin aikaiseksi. Kun pelikello näytti 50 min niin Esa Kauppinen pisti kauniin noston linjan taakse jonne pallon perässä kiirehti Juha Roth. Jussi laittoi tarkan keskityksen maalille jonne oli keskeltä noussut Riku Venäläinen. Riku puski pallon varmasti nurkkaan ja näin PAVE siirtyi 2-1 johtoon. Enempää maaleja ei pelissä sitten nähtykään vaikka PAVElla olisi muutama paikka ollutkin kaunistella numeroita. Muutamia hyviä hyökkäyksiä ja paljon tiiviimpää puolustamista kuin eka jaksolla kuitenkin nähtiin.

Peli ei kovin hyvätasoiseksi noussut koko aikana mutta jo lähtiessä Iisalmesta tiedettiin että tämä perinteinen kevään ensimmäinen hiekkapeli Kajaanin hallissa on vaikea. Ville Hakkarainen muisteli pelin jälkeen että on käynyt kevään eka hiekan Kajaanissa varmaan 20-vuoden ajan junnujen ja edustuksen mukana ja että aina on tullut takkiin olipa vastassa ollut kuka tahansa. Siihen nähden se sitten kai meni ihan hyvin.