Arkistosta vuodelta 2016

PAVE jatkoi hyviä otteitaan keskiviikkona Sankariniemellä voittamalla kuopiolaisen LiPan maalein 3–0 (1–0).

Keltapaidat siirtyivät 1–0-johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen. Atte Huttunen katkaisi LiPan puolustuksen korkean avauksen keskiympyrässä puskien pallon Antti Intoselle, joka tarjosi puolestaan pystysyötön kohti maalia edenneelle Jeri Saastamoiselle. Laitalinkki ampui sitten pelivälineen alanurkkaan ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Avausjaksolla PAVE piti enemmän palloa ja hyökkäyksiäkin syntyi tasaisella tahdilla, mistä kertoo kymmenisen hankittua kulmapotkua. Paikkoja oli useampaan lisäosumaan, mutta viimeistely ei osunut kohdilleen. Vastustajallakin oli vaaralliset paikkansa, joita syntyi etenkin nopeilla vastahyökkäyksillä. Paras LiPan tilanne oli keskityspalloon tullut pusku, jonka kuitenkin varmaotteisesti esiintynyt PK-37:stä mukana ollut maalivahti Ville Kosonen nappasi.

PAVE otti vahvan otteen voitosta toisen jakson alkuminuuteilla. Heti 46. minuutilla Huttunen lähetti pitkän pallon kärjessä edenneelle Simo Rothille, joka palautti pallon taaksepäin Intoselle. Keskikenttämiehen kaukolaukaus reilusta paristakymmenestä metristä upposi alanurkkaan ottaen matkalla hipaisun LiPa-pelaajan kengästä.

Kolmen minuutin kuluttua PAVE sai jälleen yhden kulmapotkun, joka vihdoin saatiin hyödynnettyä. Intonen lähetti pallon kulmalipulta matkaan ja Jari Ollikainen pääsi vapaasti puskemaan pallon verkkoon aivan maalin edessä. Tilanne oli 3–0 49. minuutilla.

Loppuosalla pelistä kotijoukkueen hyökkäykset eivät enää oikein kantaneet maalipaikoille samaan malliin, vaikka painetta edelleen saatiinkin luotua. LiPa loi myös ajoittain painetta iisalmelaisten puolustukseen, joka maalivahdin kera kuitenkin selviytyi pelistä kiitettävästi.

Noin 70 minuutin paikkeilla tosin LiPan maali oli enemmän kuin lähellä. Poikkisyöttö maalin edustalla tarjosi kuopiolaispelaajalle tyhjän maalin, mutta Tapio Merkkiniemi ehti vielä hienolla viime hetken liu'ullaan torjumaan 5-rajalta lähteneen laukauksen.

Hetki ennen päätöstä PAVE oli tehdä kulmapotkusta vielä maalin, mutta LiPa-vahti, takavuosina PAVEssakin pelannut Pasi Tenhunen venytti hienosti näppinsä pallon tielle.

PAVE oli ottelussa kuskin paikalla alusta alkaen ja otti ansaitut sarjapisteet. Ottelu oli keltapaidoille kolmas tappioton peli putkeen ja vastustaja pidettiin nollilla toistamiseen viikon sisään.

PAVE pelaa myös seuraavan pelinsä kotona. Perjantaina 19.8. Sankariniemelle saapuu sarjaa ylivoimaisesti pistemenetyksittä johtava KuKi.