PAVE jatkoi nihkeitä kotiesityksiään

WJK/2 venyi yllätystasapeliin huonoasenteisen iisalmelaisjoukkueen kustannuksella.

Jani Haanketo
Iisalmi

PAVE Iisalmen otteet ovat olleet jalkapalloilun Kolmosessa tällä kaudella todella hyviä, mutta kolmessa kotiottelussa peli on tökkinyt. Näin kävi myös sunnuntaina Sankariniemellä, kun WJK:n reservijoukkue haki yllätystasapelin maalein 1–1 (1–1).

PAVEn hyökkäysarsenaali oli tähän otteluun harventunut todella paljon, sillä Jonne Räisänen joutui jättämään ottelun polvivaivaisena, Marko Kurikka varoitustilin täytyttyä ja Aleksi Hartikainen perhejuhlien vuoksi. Apuja altavastaajana otteluun lähteneelle vierasjoukkueelle tuli vielä ottelun alkaessa taivaalta, sillä rankkasade teki pelialustasta todella liukkaan.

Yllätyksellisen avausmaalin tekikin vierasjoukkue avausjakson puolivälissä. Sivurajan tuntumasta lähteneeseen vapaapotkuun PAVEn maalivahti Pasi Tenhunen empi lähtemistään, ja Miko Pirinen pääsi tuikkaamaan maalin edestä johto-osuman.

PAVE tuli tasoihin avausjakson viime minuuteilla. Aku Tuovinen ja Jarno Laitinen pelasivat hyvin yhteen oikealla laidalla.

Laitisen nappikeskitys löysi maalin edestä korkeimmalle nousseen Joonas Riston pään, joka puski hienon tasoituksen.

Toisen jakson alkuminuuteilla maalivahti Tenhunen piti kotijoukkuetta pystyssä torjumalla komeasti Santtu Alikosken ja heti perään Lasse Karppisen laukaukset.

PAVEn parhaat tilanteet toisella jaksolla ajoittuivat viimeiselle viidelle minuutille.

Kotijoukkue sai epäsuoran vapaapotkun lähes keskeltä maalia viiden metrin päästä, mutta Tuovisen laukaus osui maaliviivalla olleeseen pelaajamuurin. Pari minuuttia myöhemmin Petri Hätisellä oli vielä paikka ratkaisuun Laitisen keskityksestä, mutta laukaus meni vähän ohi maalin.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen omiensa peliesitykseen.

– Hävisimme kaksinkamppailuja. Syöttöpeli oli surkeata, emmekä saaneet kahta peräkkäistä syöttöä menemään omille. Pelaajien asenne oli tänään surkea.

– Emme voi puutteillammekaan selittää tämän päivän nihkeätä peliesitystämme. Riittävän hyviä pelimiehiä oli varmasti kentällä, että olisimme voineet ottelun hoitaa. Tämäkin ottelu oli osoitus sarjan tasaisuudesta ja siitä, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, jos asenne ei ole kohdallaan, Kukkonen puhisi.

PAVE kohtaa vielä ennen sarjataukoa Joensuun Palloseuran vieraskentällä ensi lauantaina.

PAVE - WJK/2 1-1 (1-1)

PAVEn maali: 41min 1-1 Joonas Risto (Jarno Laitinen)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Jarno Laitinen, Petri Hätinen (27min V), Esa Kauppinen, Aku Tuovinen, Mika Pesonen (58min Joona Kemppainen), Joonas Risto (80min Tapio Merkkiniemi), Riku Venäläinen, Mikko Tervonen (C, 45min V), Toni Heiskanen (86min Fabio de Santana), Jouni Kasurinen

Muut vaihdossa: Oskari Vilpponen, Niko Piironen (mv)