Arkistosta vuodelta 2013

Image

Kuopiolainen AS KaWe vieraili PAVEn vastustajana perjantai-iltana helteisellä Kangaslammin kentällä. Keltapaidat voittivat vieraansa lukemin 3–1 (0–0). Keväällä PAVE hävisi kuopiolaisille rumasti 9–0, joten nyt joukkue otti revanssin.

Lähtökohdat illan peliin, kuten joukkueiden aiemmassakin kohtaamisessa, olivat arveluttavat, sillä monta runkopelaajaa oli jälleen sivussa. Listalle saatiin kuitenkin lopulta raavittua neljä vaihtopelaajaa, joista kuitenkin vain puolet oli juoksukykyisiä. Mutta eipä AS KaWenkaan vaihtopenkki sen leveämpi ollut.

PAVEn maalinsuulla on käynyt kauden aikana melkoinen vaihtuvuus, kun kahdeksassa ottelussa on nyt torjunut viisi eri maalivahtia. Illan otteluun paluun kentälle teki sairasteluistaan toipunut Petri Ekholm. Pelitauko ei näkynyt miehen otteissa, sillä Ekholm torjui hyvin ja esti useita maalintekoyrityksiä.

Ensimmäinen puoliaika oli PAVEn hallintaa, mutta vanha vika vaivasi edelleen, kun maalinteko ei ottanut onnistuakseen. Puoliajan loppupuolella saatiin jo laadukkaampia tilanteita mutta ilman maalia. AS KaWen paikat tulivat pääasiassa vastaiskuista, joiden joukossa oli pari vaarallista  tilannetta, mutta puolustus ja Ekholm pitivät maalin puhtaana.

Toisen puoliajan alku oli täysin kotijoukkueen. Paine oli jatkuvasti vastustajan päädyssä ja maalitilanteita syntyi liukuhihnalta. Vihdoin 51. minuutilla saatiin maalihana auki. 1–0-maali alustettiin mainion joukkuepelin tuloksena. Koko vastustajajoukkue oli ryhmittyneenä puolustamaan, kun toppari Jari Ollikainen piti palloa keskiviivalla ja syötti oikeaan laitaan puolustaja Heikki Miettiselle. Tämä toi hieman ylemmäs, syötti keskikentän Mika Lahdelle, joka jatkoi oikean laidan linkki Pertti Rothille. Roth nosti hieman ja keskitti sitten maalin eteen, missä Simo Rothin puskuyritys esti maalivahtia nappaamasta keskityspalloa. Pallo putosi Veli-Matti Räihän jalkaan, Räihä harhautti puolustajan ja sijoitti pelivälineen verkkoon.

Hetki maalin jälkeen AS KaWe sai puoliajan ensimmäiset hyökkäyksensä, jotka olivat heti vaarallisia. Toisessa kuopiolaispeluri ampui läheltä yli ja toinen tuotti pahan maalinedushässäkän, jossa pallo pysyi kuitenkin viivan ulkopuolella.

PAVE siirtyi 2–0-johtoon 67. minuutilla. Tällä kertaa maali syntyi kahdella hienolla yksilösuorituksella. Puolustustilanteen jälkeen käännettiin vastaisku. Keskikentältä peliä rakentanut Aku Tuovinen antoi millintarkan pitkän pystysyötön puolustajien keskellä viilettäneelle Räihälle, joka otti pallon haltuun vauhdissa, kampesi itsensä 16-rajalta läpi ja viimeisteli varmasti sijoituksellaan PAVEn kahden maalin johtoon.

Hyvänolon tunne taisi hiipiä keltapuseroihin, kun pian pelin kuva kääntyi täysin ja paine oli vahva nyt isäntien maalilla. Viimeisenä lukkona PAVE-vahti esti torjunnoillaan maalin synnyn tovin aikaa, kunnes sitten 72. minuutilla vierailija vihdoin onnistui Joona Turusen puskiessa kulmapotkun verkkoon.

Iisalmelaiset saivat pelijuonesta jälleen kiinni ja otteet tasoittuivat. Ratkaiseva osuma nähtiin 81. peliminuutilla ja jälleen hienon yksilösuorituksen tuotteena. PAVElle tuomittiin vapaapotku noin 25 metrin etäisyydeltä maalista, oikealta hyökkäysuuntaan nähden. Pallon taakse asettui laukomaan Simo Roth. Mies ampui upeasti kovan ja tarkan laukauksen, joka ohitti/läpäisi muurin vasemmalta ja jatkoi matkaansa aina maalin vasempaan sisäsivuverkkoon, vaikka maalivahtikin oli hyvin mukana – vahva ehdokas PAVEn kauden komeimmaksi osumaksi.

Muita mainitsemisen arvoisia toisen puoliajan tilanteita olivat kaksi paikkaa, joissa PAVE sai pallon maaliin, mutta tuomiona oli paitsio, ja AS KaWen lopun puolittainen läpiajo, jonka vastaan tullut Ekholm kuitenkin torjui.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa vahvat jaksonsa. Kokonaisuutena PAVE hallitsi palloa enemmän ja rakensi peliä maltilla alakerrasta asti. Joukkue teki kolme hienoa maalia ja aktiivisempana vei myös voiton. Ottelu jätti positiivisen kuvan keltapaitojen tämänhetkisestä pelin tasosta.

Nyt PAVElla on edessä lähes kuukauden mittainen sarjatauko. Sarja jatkuu 31.7. Siilinjärvellä HarTen vieraana.