PAVE aloitti kauden murskavoitolla vieraissa

Jani Haanketo
Outokumpu

PAVE Iisalmi jatkoi iisalmelaisten jalkapallojoukkueiden menestyksekästä kauden avausta sunnuntaina Outokummussa.

Kolmosen heittopusseihin povattu Outokummun Pallo jäi tylysti PAVEn jalkoihin, sillä loppunumeroiksi kirjattiin 1–5 (0–1) -vierasvoitto. Kotijoukkue oli taktisesti tehnyt hiekkakentän erittäin pienikokoiseksi ja pyrki sumputtamaan peliä. OuPa onnistui siinä aina 40. minuutille saakka, kunnes Veli-Matti Räihä vei oman puskun jälkeisestä paluupallosta vieraat johtoon.

PAVE sai vapauttavan 0–2 -osuman heti toisen jakson toisella minuutilla, kun Aku Tuovisen oikealta laidalta lähtenyt laukaus painui maalin takanurkkaan.

Ja lisää oli luvassa 64. minuutilla, kun Riku Venäläinen päätti Räihän ja Jouni Kasurisen kautta tulleen nopean pistohyökkäyksen. PAVE hallitsi ottelua aivan mielin määrin, eikä OuPa saanut maalitilanteita aikaiseksi. Kuparisensa rikkomiseenkin se tarvitsi PAVEn apua.

72. minuutilla Esa Kauppinen pudotti pallon alaspäin maalivahti Juha Ovaskaiselle, mutta pallo otti matkalla pahan virhepompun ilmeisesti kivestä, ja ohitti Ovaskaisen.

PAVE ei takaiskusta häkeltynyt millään lailla, vaan iski vielä kaksi osumaa lopussa. Ensin Venäläinen vapautti Tapio Merkkiniemen läpiajoon 82. minuutilla, joka iski 1–4 -osuman. Loppunumerot 1–5 laukoi lähes 40 metristä todella komealla osumalla Petri Hätinen.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen oli avausottelun jälkeen huojentunut.

– Kauden avausottelu, pieni hiekkakenttä ja ennalta heikompi vastustaja. Siinä olisi kaikki ainekset katastrofiin, mutta pelaajillamme oli otteluun todella hyvä lataus ja he noudattivat ennalta sovittua taktiikkaa täysin. Hatunnoston arvoinen suoritus kaikkinensa, Kukkonen kiitteli.

– Meillä on kokenut joukkue, joka jaksoi jauhaa läpi ottelun ja pelasi erittäin kurinalaisesti. Joonas Risto meidän oikeana puolustajana kuului kentän parhaimmistoon. Hänen kauttaan kulki pitkälti meidän pelinrakentelumme, Kukkonen totesi.

PAVEn kotiavaus on ensi sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Joensuun Palloseura.