Iisalmen Sanomat 21.7.2008:

PAVE tuhri paikkansa

Riverball vei lopulta kärkitaiston selvästi.

Harri Antikainen Iisalmi

PAVE Iisalmi ja SC Riverball Joensuusta kohtasivat jalkapalloilun Kolmosen lohkonsa kärkikamppailussa sunnuntaina Sankariniemen sateen liukastuttamalla nurmella. Avausjakso oli tasainen ja sen perusteella ottelu olisi voinut päättyä kuinka vain. Kotijoukkueen ote kuitenkin repsahti toisella jaksolla Mika Pesosen ulosajon myötä ja Riverball painoi lopulta tylyt 0–5 (0–0) -lukemat taululle.

Avausjaksolla PAVE aloitti terävästi. Kun ottelua oli pelattu seitsemisen minuuttia Toni Heiskanen pääsi laukomaan suhteellisen vapaasti 16-rajan tuntumassa. Kova laukaus meni kuitenkin reilusti yli maalin.

Kymmenen minuutin jälkeen myös vierasjoukkue pääsi paremmin otteluun mukaan. Riverball painosti ja loi muutaman hyvän laukaisutilanteen. Selvää vierasjoukkueen hallintaa kesti parikymmentä minuuttia. Jakson loppu oli sitten taas kotijoukkueen painostusta.

Avausjakson paras maalintekotilanne sattui 31 minuutin kohdalla kotijoukkueen Marko Kurikalle, joka pääsi kasvotusten Riverballin maalivahdin Lassi Hurskaisen kanssa. Kurikka kuitenkin liukasteli tilanteessa sen verran, ettei saanut kunnon laukausta aikaiseksi ja pallo vieri niukasti oikealta maalin ohitse.

Kurikka sai myös toisenkin tilaisuuden yrittää johtomaalia ennen jakson loppumista, mutta hänen toinen yrityksensä 16-metristä meni maalin ylitse.

Toisen jakson alussa Riverball sai 20 metristä vapaapotkun. Ensimmäisellä kerralla Arpad Mesterin laukaus osui muuriin, mutta ottelun tuomari Teemu Soini antoi Mesterille uuden tilaisuuden, koska hänen mielestään PAVEn muuri liikkui liian aikaisin.

Toisella kerralla Mester ei erehtynyt, vaan laukoi pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan.

Ottelua oli pelattu 52 minuuttia, kun PAVEn Riku Venäläisellä oli paikka tasoitukseen. Heiskanen pelasi pallon Venäläiselle vapaaseen paikkaan, mutta kulma oli melko pieni ja Venäläisen laukaus meni hiukan maalin ohitse.

Kotijoukkueen kannalta takaa-ajon mahdollisuudet heikkenivät entisestään, kun 54 minuutin kohdalla Mika Pesonen sai suoran punaisen kortin tilanteesta, jossa ensin Riverballin pelaaja rappasi Pesosta jaloille.

– Sen jälkeen vastustaja tuli suoraan päin ja rintamme osuivat yhteen. En mielestäni tehnyt tilanteessa mitään, punaista korttiaan harmitellut Pesonen kertoi.

Tilanteen jälkeen PAVE koetti ottaa riskillä puolustuksesta pelaajia ylös, muttei se toiminut ensinkään. Ensin Raino Harinen laukoi 0–2, kun ottelua oli pelattu 60 minuuttia.

Kuusi minuuttia myöhemmin oli Toni Tannisen vuoro tehdä jo 0–3. Sen jälkeen Jussi Harinen sai tehdä vielä kaksi lahjamaalia PAVEn verkkoon. Ensimmäinen tilanne aukeni, kun kotijoukkueen maalivahti Pasi Tenhunen liukasteli sateen kastelemalla kentällä ja Harinen sai viedä pallon tyhjään maaliin. Toisella kerralla pallo pysähtyi yllättäen samaan
lätäkköön ja Harisen edessä oli jälleen tyhjä maali.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen myönsi Riverballin paremmuuden.

– Paikoista meidän pitäisi tehdä maalit jos meinaamme tällaisia otteluita voittaa. Parempi kuitenkin voitti tällä kertaa. Ottelu ratkesi Pesosen ulosajoon. Meidän piti muuttaa taktiikkaa ja ottaa puolustuksesta ukko ylös. Se ei toiminut melkeinkään, Kukkonen kommentoi.

PAVE - SC Riverball 0-5 (0-0)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Esa Kauppinen (31min Mika Pesonen UA 53min), Mikko Tervonen C (V 77min), Jouni Kasurinen, Jarno Laitinen, Toni Heiskanen (V 34min)(83min Tapio Merkkiniemi), Riku Venäläinen (89min Oskari Vilpponen), Marko Kurikka, Aku Tuovinen (77min Heikki Korkalainen), Jonne Räisänen (46min Aleksi Hartikainen), Petri Hätinen