Toni Heiskanen kirmaili kahden maalin edestä

Nuori veskari Niko Piironen torjui kaksi rangaistuspotkua!

Arto Myöhänen
Iisalmi

Nuoren maalivahdin Niko Piirosen kaksi torjuttua rangaistuspotkua ja Toni Heiskasen sinnikäs hattutempun yrittäminen olivat sunnuntain parasta antia, kun PAVE kohtasi Sankariniemellä Kolmosen kamppailussa Joensuun Palloseuran.

Heiskanen ei aivan yltänyt knalliin, mutta kaksi teki ja PAVE vei melkoisen loppuhuipennuksen saaneen pelin 2–0 (1–0).

Ottelulla ei ollut iisalmelaisjoukkueelle isompaa panosta, mutta vieraita pisteiden olisi kuvitellut kiinnostavan.

JoPS on nimittäin vaarassa pudota ensi kaudeksi Neloseen. Toki JoPS yritti, mutta hieman ärhäkämpää peliä heiltä olisi etenkin toisen jakson tappioasemassa odottanut.

Heiskanen oli avausjakson ykkösnimi yritteliäällä pelilllään. Voittomaaliksi jäänyt 1–0 syntyi 37. minuutilla, kun sunnuntaina hyökkääjänä kirmannut Heiskanen ampui pilkun kohdalta ruuhkasta pallon ohi JoPS:n veskarin Markku Ukskosken.

Aivan jakson loppuhetkillä loukkasi vieraiden Marko Karjalainen vaarattoman näköisessä tilanteessa polvensa joutuen ambulanssilla sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Heiskasen toinen osuma syntyi vapaapotkusta parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun reilusta 20 metristä lähtenyt laukaus muutti puolustajasta suuntaa ja painui ohi toiseen kulmaan syöksyneen Ukskosken.

Niko Piironen pelasi sunnuntaina toisen kokonaisen Kolmosen pelinsä. Alkujännityksen jälkeen hän pääsi paremmin peliin mukaan ja huipensi päivänsä torjumalla toisella jaksolla kaksi JoPS:n rankkaria.

Ensin hän vangitsi 76. minuutilla Erkka Vesasen vasempaan yläkulmaan suuntautuneen laukauksen, ja lisäajalla Vesanen yritti oikeaan alakulmaan, mutta jälleen Piironen ehti pallon tielle.

– Muutamia mokia Piiroselle tuli, mutta eivätköhän ne tulleet rankkaritorjunnoilla kuitatuiksi, naurahti PAVE-luotsi Jussi Kukkonen.

Ensimmäinen rangaistuspotku tuli, kun toppari Petri Hätinen kaatoi JoPS-hyökkääjän. Hätinen sai katsella lopussa punaista korttia, kun ainakin tuomari Sampo Kettunen näki Hätisen torjuneen pallon kädellä.

– Hätinen itse sanoi pallon osuneen olkapäähän. Hätinen on kaksi viimeistä ottelua pelikiellossa ja se on huono homma, harmitteli Kukkonen.

JoPS sai itseasiassa pallon kahdesti ohi Piirosen, mutta ensimmäinen tuomittiin 0–0 -tilanteessa paitsioksi, ja toisessa tilanteessa Kettunen näki jopsilaisen rikkoneen PAVEn puolustajaa.

Etenkin toisen hylätyn maalin jälkeen kävi vieraiden vaihtopenkki todella kuumana, mutta ei auttanut; Kettunen ei tuomiotaan luonnollisestikaan muuttanut.

PAVElla on sarjassa jäljellä kaksi ottelua. Ensi viikonloppuna se kohtaa vieraissa kärkijoukkue Riverballin, ja kahden viikon kuluttua tulee Iisalmeen LehPa.

PAVE - JoPS 2-0 (1-0)

PAVEn maalit: 1-0 37min Toni Heiskanen (Tapio Merkkiniemi), 2-0 67min Heiskanen

PAVEn kokoonpano: Niko Piironen (mv), Jarno Laitinen (70min Heikki Korkalainen), Petri Hätinen (UA 89min), Jouni Kasurinen, Mikko Tervonen, Esa Kauppinen, Toni Heiskanen, Aku Tuovinen (85min Oskari Vilpponen), Joonas Risto, Tapio Merkkiniemi (60min Fabio), Riku Venäläinen