Arkistosta vuodelta 2014

Image

Viitosen toinen sarjakierros käynnistyi PAVElta sunnuntaina Siilinjärven Toivalassa kauden ensimmäisellä tappiolla, kun ToU/2 voitti kotonaan iisalmelaiset tuloksella 1–0 (0–0).

Helteessä pelattuun vieraspeliin saatiin nyt mukaan hyvin pelaajia ja vaihtoja tarvittiinkin paahtavan kuumalla keinonurmella pelattaessa.

Ensimmäinen puoliaika oli PAVElta nihkeää ja kotijoukkue oli piirun verran hallitsevampi pyörittäen palloa etenkin puolustuslinjassaan. ToU/2 haki maalipaikkoja pitkillä pystyavauksilla. Yleensä oli tuloksena paitsio, mutta pari kertaa oli mies lähellä karata maalintekoon. PAVEkaan ei pystynyt luomaan paikkoja, joten kunnon maalitilanteet jäivät kummaltakin joukkueelta ensimmäisellä 45-minuuttisella uupumaan.

Tauolla saatiin puhuttua peli kuntoon ja niinpä toisella puoliajalla asetelmat kääntyivät PAVEn ollessa nyt vahvasti ohjaksissa. Keltapaidat kierrättivät palloa ja rakensivat runsaasti maalipaikkoja. Useampikin peluri pääsi kokeilemaan vuorollaan ainakin puolittaisen läpiajon autuutta mutta ilman tulosta. Viimeistelystä uupui paras terävyys ja toisaalta myös vastustajan maalivahti pelasi mainiosti.

60 minuutin kohdalla PAVE tuuletti jo maalia. Maalivahti torjui keskityspallosta tulleen puskun ja Jarkko Marin puski paluupallon maaliin, mutta niin vain nousi vielä avustavan erotuomarin lippu paitsion merkiksi.

Sitten 70. minuutilla ajettiin samanaikaisesti molemmista joukkueista pelaajat ulos suoralla punaisella. Pelaajat väänsivät loppuun saakka pallosta PAVEn hyökkäyspään päätyrajalla ja vääntö jatkui vielä maahan kaatuneinakin. Tuomari näki sen verran jälkipeliä, että molemmat joutuivat suihkuun. Tuomio tuli yllätyksenä muuten siistissä pelissä.

PAVEn vahva ote jatkui tasavajaalla, mutta maalia ei saatu loistopaikoiltakaan. Maalivahti Harri Korolainen oli työtön lähes koko toisen puoliajan, kunnes sitten 87. minuutilla ToU/2 sai erikoistilanteen vastahyökkäyksen tuloksena. Korolainen venytti näppinsä hienosti putoavan laukauksen eteen ja pallo jäi peliin 16-alueelle. Kenttäpelaajat eivät saaneet kuitenkaan siivottua palloa kauemmaksi, vaan purku tuli aitiopaikalle 16-viivalle. ToU-peluri tinttasi tarkan laukauksen alanurkkaan tolpan juureen ja niin kotijoukkue hyödynsi puoliajan ainoan kunnon tilanteensa.

Keltapaidoilla oli lopussa kova painostus ja joukkue saikin vielä pari mahtavaa tilannetta tasoitukseen. Lähimpänä käytiin, kun laukaus puolittaisesta läpiajosta osui sisätolppaan pompaten kuitenkin maalista poispäin.

Vastustaja teki maalin enemmän ja oli siis parempi. PAVE on nyt jäänyt kaksi kertaa peräkkäin maaleitta, mutta tappiosta huolimatta positiivista on se, että ottelun toinen puolikas oli hyvää omaa peliä ja maalitilanteita saatiin hyvin. Jatkossa paikoista tulee varmasti myös jälleen onnistumisia.

Seuraava PAVEn peli on jo torstaina 24.7. Kangaslammilla, kun joukkue saa vastaansa kärkipelissä perinteikkään Kuopion Elon.

ToU/2 - PAVE 1-0 (0-0)