Arkistosta vuodelta 2019

PAVEn sunnuntainen Kuopion-vierailu kääntyi loppuhetkillä niukaksi tappioksi, kun isäntäjoukkue Kurkimäen Kisa kaatoi iisalmelaiset maalein 2–1 (0–1) tihkusateisella Litmasen tekonurmella.

Loukkaantumiset ja pienoinen flunssa-aalto muuttivat kokoonpanoa vielä pelipäivänä, mutta hyvällä nipulla PAVE pääsi peliin matkustamaan. Haastajana peliin lähtenyt vierasjoukkue pelasi valtaosin hyvän ottelun ennakkosuosikkia vastaan, mutta vahva vastustaja kampesi toisella jaksolla hieman onnenkin avittamana voittoon, joten pistetiliin ei saatu vieläkään täydennystä ja tappio oli kolmas peräkkäinen.

Vieraiden pelisuunnitelma toimi mainiosti ensimmäisellä puoliajalla. Joukkue puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti. KuKin annettiin hallita palloa, mutta vaarallisille paikoille asti sitä ei laskettu. Kolmosessa debytoinut LaPa-laina Mikael Roth esitti varmoja otteita Veikkojen maalinsuulla.

Täysin puolustusasemissa ei PAVE ollut, vaan omiakin hyökkäyksiä pyrittiin rakentamaan. Vieraillakaan ei tosin maalitilanteita mainittavasti ollut, mutta puoliaika kirjattiin kuitenkin keltapaidoille. Pelin 35. minuutilla PAVEn hyvä tilanne boksissa päättyi, kun KuKin puolustaja pelasi kädellään palloa. Seuranneesta rangaistuspotkusta Konsta Kääriäinen sijoitti pelivälineen varmasti verkkoon ja vieraat johtoon. Kokonaisuutena 45-minuuttinen oli PAVElta hyvää tekemistä.

Toisen puoliajan 10. minuutilla tuomari tarjosi rangaistuspotkun sitten kotijoukkueelle 16-alueella tulleen kontaktin vuoksi. Roth oli hyvin rankkarissa mukana ja sai melkein venytettyä näppinsä pallon eteen, mutta peli oli tasan 1–1 55. minuutilla. KuKi sai tuulta purjeisiinsa tasoituksesta, mutta PAVEn puolustussuunnan peli toimi edelleen, vaikka muutama virhe joukkoon mahtuikin. Hyökkäyssuuntaan ei oikein löytynyt aseita maalipaikoille asti.

Sitten kymmenen minuuttia ennen loppua isännät menivät johtoon. Syötönkatko keskialueella avasi KuKi-pelaajalle tien maalintekoon. Roth torjui läheltä laukauksen, mutta Veikkojen suureksi epäonneksi paluupallo kimposi tilanteeseen liukuneen puolustajan jalasta maaliin.

Lopussa PAVE yritti päästä tasoituspaikoille, mutta se jäi pääosin yritykseksi. Joukkue loi näennäistä painetta KuKin päätyyn ja hankki nipun kulma- ja vapaapotkuja, mutta ne eivät tuottaneet maalitilanteita. Aivan lisäajan lopussa pallo putosi keskityksestä vielä ylärimaan, mutta sen lähemmäksi tasoitusta keltapaidat eivät päässeet ja pisteet jäivät Kuopioon.

Seuraava ottelu on ohjelmassa jo tulevana torstaina ja jälleen Kuopiossa. PAVE matkaa silloin Riistavedelle AC BARCAn vieraaksi.

KuKi - PAVE 2-1 (0-1)