Arkistosta vuodelta 2019

PAVEn pisteputki kasvoi viiteen otteluun, kun perjantaina Sankariniemellä päädyttiin pistejakoon 1–1 (1–1) PAVEn ja Kurkimäen Kisan välillä.

Otteluun lähdettäessä joukkueet miehittivät sarjan kaksi viimeistä sijaa, joten lisäpisteet olivat kummankin toiveissa. Jumbosijalla olevalla KuKilla oli kasassa kahdeksan pistettä ja sijaa ylempänä PAVElla 12. Vierailla oli alla viisi tappiota kun taas oivan syysvireen löytäneellä PAVElla puolestaan neljä tappiotonta peliä.

Edellisestä voitokkaan Varkauden-reissun avauskokoonpanosta vaihtui neljä pelaajaa, mutta onneksi laaja pelaajarinki taipuu muutoksiin.

Viime kaudella pisteen päähän Kolmosen voitosta jäänyt KuKi on päätynyt tänä vuonna jostain syystä sarjan häntäpäähän, vaikka joukkueesta edelleen löytyy hyvä nippu pelaajia, joilla on rutkasti kokemusta ylemmiltäkin sarjatasoilta. Ainakin Iisalmeen KuKi saapui perjantaina vahvalla miehityksellä. Kuopiolaiset veivät ottelussa pallonhallinnan selvästi nimiinsä ja keltapaidat joutuivat puolustuskannalle.

KuKi aloitti erittäin sähäkästi. Kuopiolaisilla oli neljä kulmaa putkeen heti alussa, ja yhden kulman seurauksena he saivat vapaapotkun 16-rajan tuntumasta. Tarkka kuti maalin nurkkaan vei vieraat 0–1-johtoon 5. minuutilla.

Vierasjoukkueella oli kaksi huippupaikkaa lisätä johtoaan. Ensimmäinen yritys 9. minuutilla karkasi avopaikasta taivaalle. Toisessa puolen tunnin kohdalla maalivahti Asse Martikainen venyi huippupelastukseen torjuessaan kulmapotkua seuranneen kovan laukauksen boksista.

PAVE jaksoi puolustaa nöyrästi ja sitkeästi, varsinkin puolustuslinja ja maalivahti tekivät suuren määrän töitä. Oma hyökkäyssuunnan peli ei päässyt vauhtiin oikein missään vaiheessa. Tilanteet KuKin maalilla olivatkin todella harvassa.

Avauspuoliajan 33. minuutilla PAVE kampesi kuitenkin tasoihin. Konsta Kääriäinen antoi vapaapotkun, joka putosi 16-alueelle. Kapteeni Aleksi Hartikainen puski pallon tarkasti maalin nurkkaan.

Ennen taukoa KuKille siunaantui vielä pari maalisaumaa laidalta pelattuna, toisen niistä Martikainen torjui alakulmasta. Tauolle käveltiin näin ollen 1–1-lukemissa.

Toisella 45-minuuttisella pelin kuva jatkui hyvin samanlaisena. Vieraat pitivät palloa ja jauhoivat syöttörulettiaan. Keltapaidat puolustivat edelleen tiiviisti ja Martikainen nappasi muutaman tärkeän kopin. Lopussa KuKi loi hyvän paineen, mutta vieraiden vedot suuntautuivat ohi maalista.

Isäntien vaaralliset paikat jäivät vähiin, vaikka jonkinlaisia hyökkäysaihioita luotiinkin. 72. minuutilla Tuomas Halonen murtautui boksiin ja oli matkalla kohti maalia, kun kuopiolaispuolustaja kaatoi hänet kumoon selkäpuolelta – rikettä ei tilanteesta kuitenkaan tuomittu kotijoukkueen ja runsaslukuisen yleisön suureksi ihmetykseksi.

Toisella puoliajalla ei lopulta maaleja tullut, joten loppulukemiksi jäi 1–1. PAVElle pistejako maistui melkein voitolta, sillä ero joukkueiden välillä säilyi neljässä pisteessä ja kenttätapahtumiin nähden yksikin piste oli tervetullut. Veikoilla on nyt 13 pistettä ja sijoitus nousi pykälällä ylemmäksi, tällä hetkellä takana on kaksi joukkuetta.

Seuraava PAVEn koitos onkin vain viikonlopun huilin jälkeen jo maanantaina 26.8. Silloin Sankkurilla vastassa on Lehmon Pallo.