Arkistosta vuodelta 2016

PAVEn kauden viimeisestä Sankariniemen koitoksesta muodostui tasainen ottelu, jossa keltapaidat lopulta kaatoivat kontiolahtelaisen Lehmon Pallon lukemin 2–1 (1–1).

Maalipaikat käytettiin ottelussa tehokkaasti, koska maalitilanteita oli vain muutama. Vierasjoukkue pääsi tekemään avausmaalin 18. peliminuutilla. Syötönkatkon myötä LehPa-pelurille avautui vetopaikka paristakymmenestä metristä. Veto kilpistyi puolustajaan, josta pallo onnekkaasti kimposi vapaalle LehPan pelaajalle. Julius Kettunen pääsi sijoittamaan läheltä pelivälineen ohi PAVE-vahdin.

Kuusi minuuttia kesti vierailijoiden johto, kunnes isännät tasoittivat 1–1:een 24. minuutilla. Joukkueen kapteeni Aleksi Hartikainen väänsi pallon itselleen keskialueella ja laittoi syötön laidalla edenneelle pelaajavalmentaja Pertti Rothille, joka sitten keskitti matalan syötön maalin eteen. Syöttöön liukui osittain puolustaja, mutta pallo pomppi vielä maalille juosseelle Hartikaiselle, joka sai lopulta laukoa vapaasti pallon verkkoon.

Ensimmäisellä 45-minuuttisella kummallekin siunaantui vielä yhdet maalipaikat, kun LehPa sai pelattua hyvän vetopaikan 16-rajalle ja PAVE puolestaan pääsi kokeilemaan vapaapotkua noin 16-rajalta. Kummastakaan ei kuitenkaan maalia nähty.

Tasaisena peli jatkui myös toisella puoliajalla ja kunnon maalipaikkoja ei ollut paria useampaa. Peliä tahkottiin enimmäkseen keskialueella, kun kentän viimeiselle hyökkäyskolmannekselle oli vaikeuksia murtautua molemmissa päädyissä.

Voittomaali syntyi 77. minuutilla, kun Jari Ollikainen avasi topparin tontilta syötön Jari Leinoselle keskialueelle. Keskikenttämies sivuutti kaksi prässännyttä vastustajaa ja antoi mainion pystysyötön puolustuslinjan taakse. Syöttöön juoksi ensimmäisenä Simo Roth ohjaten pallon vastaan tulleen maalivahdin ohi maalipuiden väliin.

Lopussa LehPa sai aikaan pientä painostusta hakiessaan tasoitusta, muttei sillä ollut kuitenkaan asiaa todellisille maalipaikoille hyvin pelanneen puolustuksen ohi. Niinpä PAVE nappasi tärkeät kolme sarjapistettä ja kahden tappion jälkeen ne tulivatkin tasaisessa sarjataulukossa tarpeeseen.

Seuraavana keltaisilla veikoilla on ohjelmassa kauden viimeinen vieraspeli sunnuntaina 11.9., jolloin Kuopiossa kohdataan sarjakakkonen Elo.