Arkistosta vuodelta 2009

PAVE sai keskiviikkona 22.4. taas vieraita Lapinlahdelta, kun LaPa-95 saapui harjoitusvastustajaksi. Alun perin ottelu piti pelata jo lauantaina 18. päivä, mutta lapinlahtelaiset joutuivat perumaan ottelun sairastelujen vuoksi.

Ottelu alkoi kummallakin joukkueella tunnustellen. Vähitellen PAVE sai peliä hallintaansa ja rakensi tilanteita laitojen kautta. LaPan puolestaan pyrki avaamaan pitkiä palloja nopeille kärkimiehilleen.

Joukkueet saivat vuoroin muutaman hyvän maalitilanteen, mutta tolppia lähemmäksi maalia ei päästy.

LaPan taktiikka tuotti tulosta reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Pallo avattiin pitkänä Juha Rothille, joka nosti pallon kaukaa maaliin yli vastaan tulleen PAVEn maalivahdin.

PAVEn tasoitus syntyi 39. minuutilla. Aku Tuovinen pelattiin parilla syötöllä vapaaksi vasemmalta laidalta ja Aku ampui pallon verkkoon.

Toinen jakso alkoi PAVElta terävästi, kun heti ensimmäisellä minuutilla Tuovinen teki toisen maalinsa. Komea kaukoveto lähti melkein keskiympyrän kaarelta asti ja yllätti LaPa-vahdin.

Mitä pidemmälle pelikello raksutti, sitä enemmän peli pyöri lapinlahtelaisjoukkueen päädyssä.

Aku Tuovinen viimeisteli hattutemppunsa 61 minuutin kohdalla. 4-1-maalin teki puolestaan Jani Nissinen, jonka laukaus 16-rajalta upposi yläriman alta verkkoon 80. minuutilla.

Ottelun loppu meni PAVEn pyörittäessä hyökkäyksiään ja myös lisämaaleihin oli paikkoja. Lopputulokseksi jäi kuitenkin 4-1.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvä suoritus kotijoukkueelta, kun huomioidaan, että miehet soiteltiin peliin todella lyhyellä varoitusajalla ja usea pelaaja oli estynyt saapumasta.

Tällä kertaa keltainen joukkue ei antanut enää tasoitusta maalivahtiosastolla, sillä maalissa pelannut Aleksi Hartikainen esitti varmoja otteita ja torjui paraatityyliin vaaralliset laukaukset.

PAVE - LaPa-95 4-1 (1-1)

PAVEn maalit: 1-1 39min Aku Tuovinen, 2-1 46min Tuovinen, 3-1 61min Tuovinen, 4-1 80min Jani Nissinen

PAVEn kokoonpano: Aleksi Hartikainen (mv), Henry Luimula, Ville Hakkarainen, Pasi Hiltunen, Marko Kärkkäinen, Jari Ollikainen, Jani Nissinen, Samuli Laitinen, Janne Rautasalo, Aku Tuovinen, Jani Sutinen

Vaihdosta: Janne Räsänen, Antti Kauppinen