Arkistosta vuodelta 2013

Image

PAVEn sarjakausi Viitosessa päättyi perjantai-iltana perinteikkäällä Sankariniemen stadionilla, kun joukkue kohtasi paikalliskamppailussa Lapinlahden Pallo-95:n. Ottelu päättyi tasapeliin tuloksella 3–3 (2–1). PAVE juhlisti samalla 65-vuotista taivaltaan tarjoamalla paikalle saapuneille pullakahvit.

Kummallakaan joukkueella ei enää ollut viimeisessä ottelussa panosta sarjasijoituksen suhteen, mutta paikallispeleissä on aina oma latauksensa, varsinkin kun vastassa on tuttuja pelimiehiä. Komean aurinkoisessa kelissä pelattuun juhlaotteluun oli saapunut ilahduttava määrä katsojia, enemmän kuin vuosiin. Katsojat näkivät ainakin vaiheikkaan ottelun, vaikka kotivoittoa eivät keltapaitaiset pystyneetkään tarjoamaan.

Alku vaikutti lupaavalta, sillä PAVE avasi maalitilinsä neljännellä minuutilla. Kulmapotku ei ensin tuottanut tulosta, mutta pallo tuli takaisin kulman antaneelle Aku Tuoviselle, joka keskitti vasemmalta uudestaan. Aivan maalin edustalla seissyt Simo Roth puski pallon maaliin. Kauan ei johtoasemassa menty, koska 12. minuutilla LaPan Otto Saarela vapautui syötöllä puolustuslinjan ohi yksin läpi ja toimitti pallon verkkoon ohi maalivahti Petri Ekholmin.

PAVEn 2–1-johtomaali syntyi 39. minuutilla hyvän kuvion seurauksena. Tuovinen käynnisti keskikentältä hyökkäyksen avaamalla ristipallon Veli-Matti Räihälle, joka haltuunotettuaan hidasti ja syötti takaisin Tuoviselle. Roth pääsi sitten Tuovisen pystysyötön myötä irti puolustajasta ja ampui pallon alanurkkaan. Tauko koitti 2–1-numeroissa.

Toisella jaksolla nähtiin tapahtumarikas vajaa viisiminuuttinen, jonka aikana tehtiin kolme maalia. Ensin 58. peliminuutilla LaPa tasoitti 2–2:een, kun LaPan laitavapaapotkun jälkeen Hannu Intosen hyvä kaukolaukaus lensi maaliin. Sitten kaksi minuuttia myöhemmin lapinlahtelaiset jo johtivat, kun LaPa nappasi pallon puolustukselta ja Saarela ampui 16-alueen nurkalta pelivälineen verkkoon. Ja sitten taas kahden minuutin päästä peli oli tasan 3–3. Aku Tuovinen antoi oikealta laidalta hieman kierteisen vapaapotkun, joka suuntautui maalin edustan läpi ohittaen pelaajien rykelmän ja pomppi lopulta suoraan maalin takanurkkaan.

Nopeiden osumien jälkeen ei sitten enää muita tullutkaan. Molemmille tuli kuitenkin vielä pari paikkaa, joista voittomaalin olisi saattanut iskeä, mutta maalivahdit pelasivat hyvin pelastaen vaarallisimmat tilanteet.

Tasaväkinen kamppailu tuotti tasapelin. Avausjaksolla vierailija oli hieman pirteämpi ja painopiste oli enemmän PAVEn päädyssä. Kotijoukkueella hyökkäyksiin lähdöt tuottivat vaikeuksia, kun palloa pyöritettiin alakerrassa ja syöttösuuntia ylöspäin oli hankala löytää. Toisella jaksolla PAVE oli paremmin kiinni pelissä, kun keltapaitojen otteet hieman terävöityivät ja hyökkäyspelikin toimi vähän paremmin.

Image

PAVE sijoittui Itä-Suomen Viitosen C-lohkon neljänneksi. Joukkue hankki 12 ottelusta 6 voittoa, yhden tasapelin ja 5 tappiota maalisuhteen ollessa 30–35. Tavoitteena oli pääsy jatkosarjaan tavoittelemaan nousupaikkaa, mutta siitä jäätiin rannalle tänä vuonna selvällä erolla, kun kakkossijaan jäi eroa lopulta yhdeksän pistettä.

PAVE - LaPa-95 3-3 (2-1)