Arkistosta vuodelta 2014

Image

PAVEn reissu Kiuruvedelle perjantaina meni reilusti ohisektoriin, kun isännät päihittivät vieraansa selvin lukemin 5–1 (1–1). Tasaisen ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen iisalmelaisten peli hajosi toisella jaksolla ja KiuPa sai makustella maalintekoa.

Peli käynnistyi PAVElta positiivisesti joukkueen viedessä ottelua alussa. Vierailija siirtyikin johtoon 16. minuutilla upealla osumalla. Simo Roth keskitti oikealta maata pitkin pallon, johon Aleksi Hartikainen täräytti suoraan kovan laukauksen noin 25 metristä. Pallo lensi aivan maalin kattoon.

KiuPa sai jakson edetessä peliään parempaan kuosiin ja väläytteli vaarallisuuttaan laukomalla kaukovedoilla kaksikin kertaa ylärimaan. 34. minuutilla taas PAVEn hyökkäyksen viimeistely-yritys päätyi myös ylärimaan.

Sitten 36. minuutilla kotijoukkueen onnistui tasoittaa kulmapotkun jälkeisestä sumasta. Pallon siivous maalin edestä ei onnistunut millään ja niinpä paluupallot tulivat kolme kertaa KiuPan pelaajille ennen kuin pallo vihdoin toimitettiin 5-viivalta verkkoon.

Toisen jakson toisella minuutilla nähtiin ottelun käännekohta, kun voittomaaliksi jäänyt 2–1-osuma näki päivänvalon. KiuPa-peluri puski keskityspallon nopean hyökkäyksen päätteeksi maaliin hieman onnekkaasti pallon kimpoilun avittamana. Tästä kotijoukkue sai lisää tuulta purjeisiinsa, kun taas vierailijan oma peli alkoi hiipua.

Kun PAVEn yritykset löytää tiensä tasoitusmaalin tekoon tyrehtyivät ja homma meni väkisin puskemiseksi, KiuPa puolestaan iski terävästi vastaan 70. minuutilla ja puski jälleen komeasti pallon keskityksestä maaliin.

Kaksi viimeistä isäntien maalia oli sitten paljolti seurausta riskinotosta, kun haettiin kavennusmaalia. KiuPa katkoi puolustuksen syötöt ja karkasi läpiajolla maalintekoon.

Lukemat venähtivät lopussa suuriksi, mutta KiuPa oli tällä kertaa kokonaisuutena myös selvästi parempi joukkuekin. Se käytti maalipaikkansa todella tehokkaasti ja piti vastustajansa hyvin poissa niiltä. PAVE sai pelattua haluamallaan tavalla vain avausjaksolla. Maalipaikat olivat alkua lukuun ottamatta vähissä.

Kuten edellisessäkin otteluraportissa, onnittelut ovat jälleen paikallaan. PAVE onnitteleekin nyt Kiuruveden Palloilijoita 50 vuoden rajapyykin saavuttamisesta.

Ylä-Savon paikallisottelu pelataan myös seuraavaksi perjantaina 8.8. Kangaslammilla PAVEn kohdatessa Lapinlahden Pallo-95:n.

KiuPa - PAVE 5-1 (1-1)

0-1 16min Hartikainen (Roth)
1-1 36min KiuPa

2-1 47min KiuPa
3-1 70min KiuPa
4-1 80min KiuPa
5-1 88min KiuPa

Avauskokoonpano: Ekholm (mv), Saastamoinen, Ollikainen, Huttunen, Räsänen, Kalanti (C), Rönkkö, Laitinen, Hartikainen, Roth, Kärkkäinen