Arkistosta vuodelta 2018

Kausi alkoi PAVElla voitokkaasti, kun joukkue kaatoi sunnuntaina Kankaalla Kiteen Urheilijat lukemin 3–1 (2–0). PAVEn maalintekijäkolmikosta Mikael Karppinen, Simo Kokkonen ja Miika Riihola tekivät jokainen ensimmäisen osumansa keltapaidassa.

Ensimmäinen puoliaika oli täysin kotijoukkueen hallintaa. Pallon hallinnasta huolimatta viimeistelypaikoille asti pääsy vaati paljon työtä, joukkue kuitenkin viimeisteli tehokkaasti paikoistaan.

Avausosuma näki päivänvalon 24. minuutilla, kun keskikentän laidalla pelannut Kokkonen keskitti päätyrajalta ja laitapuolustajan paikalta noussut Karppinen ohjasi maalin edestä pallon verkkoon. Puolen tunnin kohdalla Kokkonen puolestaan itse puski Anssi Lipposen lähettämän vapaapotkun takatolpalta maaliin.

Toisella puoliajalla pallo siirtyi jo välillä myös isäntien päätyyn. Mutta PAVE oli edelleen kuskin paikalla ja meni 3–0-johtoon tunnin kohdalla. Jeri Saastamoinen keskitti, Toni Nousiainen ohjasi maalin edestä ja Miika Riihola laittoi paluupallon maalivahdin torjunnasta maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin asetelmat muuttuivat, kun PAVE joutui kahden nopean varoituksen jälkeen alivoimalle loppu puolituntiseksi. Vieraat loivat ajoittain painetta, mutta todelliset maalipaikat edelleen puuttuivat.

73. minuutilla pavelainen kaadettiin boksin sisällä ja tuomiona oli rangaistuspotku. KiUn maalivahti kuitenkin hienosti torjui yrityksen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin KiU sai vapaapotkun reilusta 20 metristä. Maalivahti Asse Martikainen pysäytti korkeana annetun vapaapotkun, mutta KiUn Aleksei Bogdanov oli paluupallossa ensimmäisenä kaventaen pelin 3–1:een. Loppuminuuteilla PAVEn voitto ei kuitenkaan ollut enää uhattuna, joten pistetili karttui täydellä pistepotilla.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli PAVElta vahva esitys. Toisen puolikkaan alussa sitten hieman ”jalka nousi kaasulta” ja toisaalta vierailijakin paransi peliään. PAVE oli tässä kohtaamisessa parempi, ja mikä tärkeintä, tuloksena saatiin se mitä haettiin – kausi käynnistyi positiivisesti.

Sarja jatkuu kotona, kun lauantaina 12.5. Kankaalle saapuu tuttu vieras eli Rautavaaran Raiku.