Arkistosta vuodelta 2009

Kauden toiseksi viimeinen PAVEn sarjaottelu pelattiin lauantaina 12.9. Nilsiässä. Kun PAVE ei saanut palloa millään maalipuiden väliin ja taas kotijoukkue Pallo-Haukat tehtaili viisi maalia, ottelu päättyi selvästi maalein 5–0 (3–0).

Ottelu alkoi PAVEn hallinnalla. Vierailijan prässi tuotti tulosta, kun pallo pysyi PAVElla ja peliä pelattiin NP-H:n päädyssä. PAVE rakensi useita hyviä maalitilanteita, pari avopaikkaakin, ja sai erikoistilanteita vastustajan maalille, mutta viimeistelyssä palloa ei saatu maalia kohti. Vedot ja puskut viuhuivat hieman ohi tai yli. Lähimpänä maalintekoa oli Jari Ollikainen, jonka puskun nilsiäläisten maalivahti venytti aivan ylänurkasta.

Kun PAVE ei onnistunut viimeistelyssä, NP-H käytti tehokkaasti omat maalipaikkansa. 25. minuutin kohdalla nilsiäläiset saivat kulmapotkun, jonka NP-H:n pelaaja ohjasi verkkoon etukulmasta.

Neljä minuuttia myöhemmin NP-H:n hyökkääjä vapautettiin lähes puolesta kentästä yksin läpi maalintekoon. NP-H tarvitsi kaksi tilannetta ja johti 2–0 puolen tunnin pelin jälkeen.

PAVEn kiri vaikeutui 41. minuutilla, kun PAVEn maalissa pelannut Hannu Tuovinen sai punaisen kortin. PAVEn pelaajan syöttö alaspäin maalivahdille jäi liian lyhyeksi ja PAVE-vahti yritti ehtiä palloon ennen NP-H:n hyökkääjää; maalivahdin liuku palloon johti hyökkääjän kaatamiseen. Aleksi Hartikainen pelasi loppupelin PAVEn maalissa.

Kotijoukkue teki harmillisesti vielä yhden maalin juuri ennen taukoa. Avauspallo omasta päästä epäonnistui ja meni vastustajalle; lopulta pallo oli kolmannen kerran PAVEn maalissa 45. minuutilla.

Toisella puoliajalla peli oli tasaista, vaikka PAVE pelasikin alivoimalla. Vaikka maalipaikkoja ei enää tullut samaan tahtiin kuin avausjaksolla, keltapaidoilla oli paikkansa kavennukseen. NP-H-vahti ei kuitenkaan joutunut töihin, sillä laukaukset painuivat yhä ohi.

Peli ratkesi lopullisesti 76. minuutilla, kun nilsiäläispelaaja liukui maalin edestä keskityspallon verkkoon ja lukemiksi 4–0.

89. minuutilla NP-H-peluri kaatui 16-alueella ja nilsiäläisten viides maali syntyi seuranneesta rangaistuspotkusta.

PAVEn kauden viimeinen sarjapeli otellaan lauantaina 19.9. Kangaslammella. Päätöspeliin vieraaksi saapuu LiPa Kuopiosta.

NP-H - PAVE 5-0 (3-0)

PAVEn kokoonpano: Hannu Tuovinen (mv, UA 41min), Ville Hakkarainen, Pasi Hiltunen (V 12min), Jani Nissinen, Henry Luimula, Petteri Hiltunen, Samuli Laitinen, Janne Räsänen, Aku Tuovinen (C), Jari Ollikainen, Aleksi Hartikainen

Vaihdosta: Jani Sutinen, Tommi Röntynen