Arkistosta vuodelta 2009

PAVE hävisi maanantaina 22.6. Haukiniemellä pelatun kotiottelunsa Rautalammin Urheilijoita vastaan lukemin 4–6 (3–1).

Hurlumhei-loppunumerot kuvastavat hyvin ottelun tapahtumia, sillä puolustuspeli ei ollut ottelussa arvossaan. Maaleja olisikin voinut tulla vielä toiset kymmenen lisää, koska lukuisia hyviä maalipaikkoja jäi käyttämättä.

Ottelu alkoi PAVEn hallinnalla ja joukkue sai tehtailtua makeita maalitilanteita jo ennen avausmaalia. Maalinteon aloitti Aleksi Hartikainen 11. minuutilla Jari Ollikaisen syötöstä.

Jakson puolivälissä peli tasoittui, jolloin myös vierailija pääsi rakentelemaan hyökkäyksiä. RautU yritti murtaa PAVEn puolustuslinjan pystysyötöillä linjan läpi nopealle kärkimiehelleen.

Toisessa päässä PAVEn pitkät avauspallot olivat myrkkyä vierailijan puolustukselle ja niistä syntyi useita hyviä hyökkäyksiä.

Avausjakson lopulla nähtiin sitten kolme maalia kolmessa minuutissa. Ensin Antti Kauppinen liippasi päällään Kari-Pekka Hyvärisen lähettämän ristipallon Aku Tuoviselle, joka ampui hienosti pallon 16-rajalta takanurkkaan. PAVE johti 2–0 41. minuutilla.

Parin minuutin päästä pallo oli keltaisten verkossa, kun aivan vapaana olleen RautU-hyökkääjän veto maalin edestä napsahti maalivahti Riku Happosen näppejä hipoen alanurkkaan.

Vielä 44. minuutilla PAVE meni 3–1-johtoon. Aleksi Hartikainen taisteli pallon väkisin 16-rajalla Aku Tuoviselle, joka laittoi pelivälineen varmasti verkkoon.

Toiselle jaksolle PAVE koki ison menetyksen, kun avausjaksolla hyvin töitä tehnyt Antti Kauppinen joutui jättämään kentän.

Heti toisen jakson alussa keltapaidoilla oli mahdollisuus kasvattaa johtoaan useampaan eri otteeseen, mm. Samuli Laitisen puskupallo meni tolppaa hipoen ohi.

Toisella jaksolla RautU oli hallitsevampi joukkue. Oliko syynä PAVEn pelaajien väsyminen vai mikä, mutta kaksinkamppailut kääntyivät vierasjoukkueelle ja se alkoi saada jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä.

Kotijoukkueen musta kymmenminuuttinen koitti tunnin pelin kohdalla. Kavennusmaali syntyi hienosti vapaapotkusta 16-rajalta pelin 60. minuutilla. Perään maalit 64. ja 69. minuuteilla, joten RautU jo johtikin peliä maalein 3–4.

Tähän ei kuitenkaan vielä ottelu ratkennut, sillä maalin edustalle leikannut Jani Sutinen pamautti suoraan keskityksestä tasoituksen 71. minuutilla. Keskityksen maaliin tarjoili Aku Tuovinen.

Tasoituksen jälkeen läheltä piti -tilanteita oli runsaasti molemmilla maaleilla.

Vierasjoukkueen 4–5-voittomaali tuli 84. minuutilla. RautU-pelaaja katkaisi keskialueella PAVEn syötön, kuljetti pallon maalille ja puolustajien estelyistä huolimatta ampui nahkakuulan komeasti tolpan kautta kotijoukkueen maaliin.

Kun PAVE yritti lopussa hakea tasoitusta nostamalla miehiä ylös vapaapotkuun, RautU iski vastahyökkäyksestä helpohkosti vielä 4–6-maalin.

Näin täydet pisteet matkasivat Rautalammille. RautU taistelee tällä hetkellä sarjassa samoista sijoista PAVEn kanssa, joten tappio oli karvas.

Seuraavaksi PAVE kohtaa kotonaan Kurkimäen Kisan lauantaina 27.6. Nähdäänkö vierailijan maalilla PAVEn viime kauden parhaana palkittu pelaaja – tule katsomaan klo 16 Kangaslammen kentälle.

PAVE - RautU 4-6 (3-1)

1-0 11min Aleksi Hartikainen (Jari Ollikainen)
2-0 41min Aku Tuovinen(Antti Kauppinen)
2-1 43min RautU
3-1 44min Aku Tuovinen (Aleksi Hartikainen)
3-2 60min RautU
3-3 64min RautU
3-4 69min RautU