Arkistosta vuodelta 2017

Tiistai-illan vierailu Itkonniemen kentälle Kuopioon ei suonut PAVElle kotiintuomisia, sillä isäntäjoukkue Kings SC vei voiton selvin numeroin 4–0 (3–0).

Ottelu oli numeroita tasaisempi, mutta silti paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ensimmäinen puoliaika oli vierailijalta erittäin kaksijakoinen. PAVE pelasi valtaosan alkupuoliskosta hyvin pyörittäen hyvää syöttöpeliä, luoden vaarallisia hyökkäyksiä ja painetta maalille – tosin maalilaukaukset puuttuivat pallon viuhuessa maalipuiden ulkopuolelle. Toisaalta mukaan mahtui pari pahaa puolustuspään hassia, joista Kings sai kaksi helppoa maalia.

Pieni kenttä oli yhtä lyhyt kuin Iisalmen jalkapallohallissa, joskin hieman leveämpi. Niinpä tilanteet aaltoilivat päästä päähän. Kotijoukkue oli luonut kentälle suoraviivaisen ja tehokkaan taktiikan, jossa palloa toimitettiin pitkänä ylös kärkeen. Tätä ja vierasjoukkueen puolustussuunnan karkeita lapsuksia hyödyntäen Kings teki kaksi avauspuoliajan maaleistaan. Yksi niistä syntyi puolestaan tarkalla puskulla keskityspalloon. Näin tauolle koppiin käveltiin 3–0-lukemissa.

Toisella puoliajalla PAVE pyrki hakemaan kavennusta jo riskilläkin, mikä tarjosi välillä pahoja vastaiskuja omaan päähän. PAVEn oli vaikeampi päästä maalipaikoille ja hyökkäykset pysähtyivät ennen 16-aluetta. Kavennusmaali oli lähellä pari kertaa kulmapotkuista, mutta tolppien väärälle puolelle peliväline edelleen vain meni.

Loppua kohden kotijoukkueen voitto oli jo hyvissä ajoin selvillä, kun se oli yhä vahvemmin kuskin paikalla. Kingsillä oli ollut jo muutama hyvä tilanne ennen kuin lopulta 85. minuutilla se kaunisteli lukemia vielä 4–0:aan boksin sisältä.

Kuopiolaiset pitivät melkoisen helposti pisteet ja jatkavat pistemenetyksittä sarjan kärkisijalla. Keltapaitojen peli sisälsi selvästä tappiosta huolimatta hyviä asioita, mutta mukaan mahtui liian paljon virheitä.

Seuraavana ohjelmassa on kauden ensimmäinen peli Sankariniemellä. Perjantaina 9.6. Iisalmeen saapuu LiPa Kuopiosta.