Arkistosta vuodelta 2010

PAVEn edustusjoukkueen taival Itä-Suomen Viitosen loppusarjassa alkoi sunnuntaina 5.9. kotivoitolla. B-lohkon voittaja Huuhan Pallo Pieksämäeltä kaatui Kangaslammilla luvuin 3–1 (1–1).

PAVEn avausmaali 16. minuutilla tuli komeasti. Kärjessä pelannut Ville Hakkarainen jatkoi ensin päällään pitkän avauksen oikeaan laitaan laitalinkki Jari Ollikaiselle, joka ohitti puolustajan ja antoi matalan keskityksen maaliin eteen. Toinen kärki Aku Tuovinen ohjasi pallon keskityksestä verkkoon.

Hyvän alun jälkeen PAVEn pelistä hiipui maltti jakson lopulla ja syötöt tahtoivat karkailla. Vastustaja taasen alkoi saada samalla hyökkäyspeliään toimimaan.

Seuraava maali nähtiin pelin 37. minuutilla, vaikka molemmilla joukkueilla oli hyvät maalipaikkansa jo tätä aiemmin. Hyökkäyspään sivurajaheiton jälkitilanteesta HuPan Teemu Laukkanen ampui kaukolaukauksen tarkasti alanurkkaan. Tauolle mentiin siten 1–1-tilanteessa.

Tauon jälkeen PAVEn peli löysi taas uomiinsa. Joukkue siirtyi 2–1-johtoon, kun toista jaksoa oli pelattu viisi minuuttia. Vasen puolustaja Jari Leinonen nousi laidallaan ja sai keskeltä syötön Jari Ollikaiselta. Leinosen keskitys löysi maalin edestä toppari Antti Kauppisen, joka puski pallon maaliin.

Kotijoukkue hallitsi palloa ja painosti suuren osan toisesta jaksosta. PAVElla oli toisella jaksolla hyviä hyökkäyksiä ja maalitilanteita, joista johtoa olisi tarkemmalla viimeistelyllä voinut kasvattaa ja ratkaista ottelu jo hyvissä ajoin.

PAVEn puolustuslinjan vahvasta esityksestä huolimatta vierailijatkin pääsivät hyökkäyksistään muutaman kerran maalilaukauksiin. Puolustuksen viimeisenä lukkona PAVEn maalivahti Petri Ekholm esti lisämaalit, vaikka joutui parissa tilanteessa tiukoille.

HuPan ehkä paras paikka tasoitukseen tuli noin 80 minuutin kohdalla, kun se sai epäsuoran vapaapotkun PAVEn maalin vierestä 5-viivalta. Keltapaidat kuitenkin peittivät vaparia seuranneen laukauksen.

Kotijoukkueen voitto sinetöityi 85. minuutilla Jari Ollikaisen 3–1-maalilla. Aku Tuovisen lähettämä ristipallo lensi yli HuPan puolustuslinjan ja PAVEn laitalinkki voitti kilpajuoksun palloon ennen maalivahtia sijoittaen pallon lopulta tyhjään maaliin.

PAVElla oli käytössään täysi lista vaihtomiehiä, kun taas HuPa oli liikkeellä vain yhdellä vaihtomiehellä, mikä varsinkin loppua kohden oli iisalmelaisille etu.

PAVEn esitys tuotti täyden pistepotin, mikä oli ottelusta ainoa tavoite. Joukkueen saldo loppusarjassa on nyt yhdeksän pistettä. Seuraavaan otteluun PAVE matkustaa Pohjois-Karjalaan, kun se kohtaa A-lohkossa kolmanneksi sijoittuneen Lehmon Pallon reservijoukkueen lauantaina 11.9. Lehmossa.

PAVE - HuPa 3-1 (1-1)