Arkistosta vuodelta 2015

Elokuun pimeästä illasta ei saatu mukaan Iisalmeen pisteitä, kun johtoasema muuttui toisella jaksolla tappioksi Siilinjärven Toivalassa. Paikallinen Urheilijat voitti PAVEn maalein 2–1 (0–1).

Simo Roth vei keltapaidat johtoon jo ottelun neljännellä minuutilla. Antti Intonen voitti pallon itselleen keskiympyrässä ja laittoi pystysyötön matkaan puolustuslinjan läpi. Roth pyyhkäisi puolustajan ohi ja laukoi painavan vedon etukulmasta sisään.

Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä jaksolla muutama hyvä sauma maalintekoon ja moni niistä tuli taas totutusti erikoistilanteista. ToUn maali oli lähellä parinkymmenen minuutin kohdalla, kun 16-rajalta lähtenyt tuikkaus napsahti tolppaan. Puolen tunnin paikkeilla oli kotijoukkueen pelaaja myös jo yksin läpi, mutta toppari Antti Kauppinen juoksi miehen kiinni ja liukui hienosti pallon itselleen vielä 16-alueella. Maalivahti Joonas Piippo hoiteli varmaotteisesti muut siilinjärveläisten yritykset.

PAVEn paikoista paras puolestaan tuli jakson viimeisellä minuutilla, kun syöksypusku maalin edestä vapaapotkuun suuntautui vain hieman yli maalista.

Heti jälkimmäisen jakson alussa PAVElla oli taas muutama hyvä hyökkäys ja tilannekin maalilla. Kerran oli keltapaita puolittain läpi ja kerran revittiin läpi karkaamassa ollut pelaaja pysähdyksiin. Mutta hyvä vaihe päättyi kotijoukkueen tasoitukseen 57. minuutilla. Pallonmenetys keskialueella avasi tilaa nopealle vastahyökkäykselle, jossa ToU rakensi pystysyötöllä laidalta tekopaikan Tatu Meriläiselle, joka sitten laukoi pallon alanurkkaan.

Kuten usein käy, maali toi uutta virtaa tasoituksen tehneelle porukalle ja hetken paine oli keltaisten päädyssä. Toinen kotijoukkueen maali oli lähellä kymmenen minuuttia edellisestä, kun keskityksen jälkeen irtopallo lauottiin läheltä yli. Pari minuuttia myöhemmin puolestaan PAVE oli hyvin lähellä mennä taas johtoon, mutta ToUn maalivahti nappasi kulmapotkusta tulleen puskun maaliviivalta näppeihinsä.

Sitten kaksi minuuttia myöhemmin syntyi voittomaaliksi jäänyt osuma. 72. minuutilla ToU pelasi jälleen laidan kautta hyökkäyksen, joka päättyi Jan Bergin laukaukseen taka-alanurkkaan.

Ja taas parin minuutin päästä iisalmelaisilla oli vapaapotku, joka toimitettiin maalille, mutta jatkon maalivahti torjui. Ottelun loppuosalla tuli vielä hyökkäyksiä molemmille, mutta aivan huippupaikoille ei enää päästy.

Tasaisessa väännössä peli aaltoili, mutta kaiken kaikkiaan ToU oli maalin verran parempi. Voitot menivät siten joukkueiden kesken tasan tällä sarjakaudella.

Seuraava PAVEn ottelu on lauantaina 5.9. Joensuussa JoPS/2:n vieraana.