Arkistosta vuodelta 2011

MPR - PAVE 5.5.11

Kuopiolainen Manhattan Project päihitti PAVEn torstaina Kuopiossa. MPR vei ottelun maalein 5–2 (3–1) Keskuskentän tekonurmella koleassa ja pimenevässä illassa.

MPR starttasi peliin sähäkämmin ja loi painetta PAVEn päätyyn. Maalivahti Petri Ekholm pelasti hienosti yhden läpiajonkin, kunnes 16. minuutilla MPR avasi maalitilinsä hieman erikoisesti.

Kotijoukkue antoi vapaapotkun omalta alueeltaan asti pitkänä vasempaan laitaan Joni Venäläiselle, joka jatkoi pallon hienosti suoraan maaliin.

Neljän minuutin kuluttua tilanne oli jo 2–0. PAVEn pallonmenetys puolustusalueen vasemmalla laidalla kostautui, kun pallon riistänyt pelaaja sitten nousi laitaa myöten ja keskitti. Ekholm torjui seuranneen vedon, mutta paluupallon laittoi maaliin jälleen Venäläinen.

Pian PAVE kuitenkin pääsi mukaan peliin ja 26. minuutilla Aku Tuovinen kavensi 2–1:een. Aleksi Hartikainen sai pallon keskialueella ja antoi pystysyötön oikeaan laitaan Veli-Matti Räihälle, jonka oivasta keskityksestä Tuovinen puski pallon verkkoon.

Maalin myötä pelin painopiste siirtyi nyt MPR:n kenttäpuoliskolle, mutta Hartikaisen tolppalaukausta lähemmäksi tasoitusta PAVE ei kuitenkaan päässyt.

Sen sijaan kesken hyvän PAVEn jakson vastustaja kuittasi vielä yhden maalin muutama minuutti ennen taukoa. Oma maalipotku palautui keskialueelta nopeasti takaisin 16-alueen rajalle. Palloon ehti ensimmäisenä MPR:n Sami Leskinen nostaen pallon maaliin yli PAVE-vahdin.

Toiselle jaksolle PAVEn maalinsuulle asteli Harri Korolainen, jolla riitti vastustajan virkaveljeä enemmän töitä jakson alusta alkaen. Korolainen piti alkujaksolla maalinsa puhtaana, nyt oli tosin MPR:n vuoro kolisuttaa tolppia.

PAVE tuli jälleen maalin päähän 74. minuutilla Aku Tuovisen antamasta kulmapotkusta. Antti Kauppinen ohjasi kulmapotkun päällään Aleksi Hartikaiselle, joka latasi pallon maalinedustalta maaliin. Kavennus antoi joukkueelle jälleen lisäpuhtia hyökkäyspäässä, mutta maalia PAVE ei enää pystynyt tekemään.

Loppunumerot venyivät suuriksi kahdella lopussa tulleella rangaistuspotkulla. PAVEn hakiessa tasoitusta puolustuspelin kustannuksella kuopiolaisille avautui maalitilanteet, joissa keltapaidat joutuivat rikkomaan. MPR:n Leskinen ampui pilkulta 4–2 80 minuutin kohdalla ja Joni Venäläinen sai hattutempun täyteen toisella pilkulla muutama minuutti myöhemmin.

Kotijoukkue oli koko ottelua tarkastellen hallitsevampi, vaikka PAVEllakin oli hyvät hetkensä. PAVEn hyökkäyksiin lähdöt ja sitä myötä hyökkäyspeli eivät oikein missään vaiheessa lähteneet sujumaan toivotulla tavalla muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Parempi joukkue voitti tälläkin kertaa ja pisteet jäivät Kuopioon.

Sarja jatkuu PAVEn osalta kahden viikon tauon jälkeen 20.5. Silloin Haukiniemelle vastukseksi saapuu Sorsakosken Urheilijat.

MPR - PAVE 5-2 (3-1)