Arkistosta vuodelta 2013

Image

PAVE ei yltänyt pisteille torstaina 27.6. Nilsiässä, vaan Nilsiän Pallo-Haukat otti kotivoiton maalein 3–0 (1–0). Ottelu oli tasainen, mutta maalipaikkansa käyttänyt NP-H piti täydet sarjapisteet.

Iisalmelaisilta puuttui reissulta varsinainen maalivahti, joten veskarin paidan veti ylleen Jari Leinonen, joka edellisen kerran torjui palloja yhdessä ottelussa viime kaudella. Mies paikkasi tontin kuitenkin mainiosti tehden pari tärkeää pelastustakin.

Jo ennen peliä Kankaisen kentän kasteli ukkoskuuro ja aurinkoisen alkuvihellyksen aikaan taivaanrannassa jyrisi jo toinen mokoma. Ukkosmyräkkä lipui hiljalleen kentän ylle, kunnes reilun parinkymmenen minuutin kohdalla tuomari joutui keskeyttämään ottelun hetkeksi. Raju tuuli ja rankkasade haittasivat jo näkyvyyttäkin. Pahin myräkkä odoteltiin ohi ja peliä jatkettiin noin 20 minuutin tauon jälkeen.

Keltapaitojen harmiksi juuri ennen ylimääräistä taukoa isännät pääsivät 1–0-johtoon. Ottelun alku oli sujunut tunnustellen. Myräkässä PAVEn puolustus ei saanut siivottua pystysyötön jälkeistä irtopalloa ja NP-H:n Markus Rantonen ampui kaukovedon maaliin. Tuomari oli jo kuulostellut keskeytystä ja heti maalin jälkeen vihelsikin tauon merkiksi.

Ukkoskuuron väistyttyä ottelu jatkui sateen kyllästämällä nurmella. PAVEn avauspuoliajan paras ja käytännössä ainoa kunnon tilanne oli rajaheiton jälkeinen laukaus maalin sivuverkkoon. Viimeiselle kolmannekselle ei siis meinattu päästä. NP-H jauhoi tutusti laitojen kautta, mikä poiki joukkueelle pari vaarallista keskitystä, mutta lisämaaleja ei sekään ensimmäisellä puoliajalla tehnyt.

Keltapaidat tulivat toiselle puoliajalle pirteästi ja joukkue sai otteen pelistä. Nyt syöttöpeli alkoi toimia ja sen seurauksena paikkoja syntyi reilusti verrattuna ensimmäiseen 45-minuuttiseen. Alkuminuuteilla PAVElla oli pari saumaa tasoitukseen. Lähimpänä oli rimaa hipoen yli mennyt kaukoveto.

Toisessa päässä Leinonen torjui hienosti heittäytymällä kaukolaukauksen 58. minuutilla, mutta sitten minuuttia myöhemmin NP-H sai onnekkaasti toisen maalinsa. NP-H:n pelaaja nousi laitaa myöten ja syötti maalille läheltä päätyrajaa. Poikkisyöttö kimposi PAVEn puolustajasta maaliin. Maali merkittiin pöytäkirjaan NP-H:n Mika Miettiselle.

Maalista huolimatta ote oli yhä vahvemmin vierailijalla ja painetta saatiin kotijoukkueen päätyyn. Maalintekosektorille asti oli PAVElla yhä vaikea päästä ja joukkue kokeilikin useasti laukoa etäältä. Vedot ja pari keskityksistä seurannutta puskua suuntautuivat kuitenkin suoraan maalivahdin syliin.

PAVE ei kyennyt maalintekoon, ja puoliajan edetessä hallinta alkoi haihtua. Otteet tasaantuivat ja NP-H sai taas peliänsä pyörimään. Se sai ajoittaista painetta sekä muutaman vaarallisen tilanteen PAVEn päätyyn. Leinonen torjui kertaalleen lähivedon ja toisella kerralla oli jo onneakin, kun NP-H-peluri laukoi avopaikasta maalin yli. Lopulta viimeinen niitti vierastappiolle tuli 84. minuutilla, kun NP-H sai laitavapaapotkun, joka annettiin maalin edustalle. Kerkko Holopainen puski takatolpalta pallon verkkoon.

Vaikka muuten pystyisi vääntämään tasaisesti vastustajan kanssa, ilman maaleja harvemmin voitetaan. Nilsiäläisillä oli onneakin, mutta NP-H oli jälleen lopulta parempi.

Ennen sarjataukoa keltapaidoilla on vuorossa vielä kotiottelu AS KaWea vastaan perjantaina 5.7. Kangaslammilla.