Arkistosta vuodelta 2011

PAVE hävisi Nelosen ottelunsa torstaina Nilsiässä NP-H:lle maalein 6–2 (1–2). Kuumassa kelissä pelatussa kamppailussa PAVE meni kahden maalin johtoon, mutta toisella jaksolla johtoasema kääntyi selvään tappioon.

Ottelu alkoi PAVElta hienosti. Avausmaali nähtiin 15. minuutilla, kun Tapio Merkkiniemi keskitti oikealta läheltä päätyä ja maalin edessä Antti Kauppinen oli puskemassa. NP-H-vahti ei saanut palloa, jolloin Samuli Laitinen nappasi paluupallon ja laittoi sen maaliin.

Seitsemän minuutin päästä joukkue sai oikealta vapaapotkun, jonka Aku Tuovinen lähetti korkeana maalille. Jälleen Kauppinen voitti pääpallon maalinedustalla syöttäen Veli-Matti Räihälle, joka sijoitti pallon verkon perille.

Vastustaja pääsi kuitenkin nopeasti peliin mukaan, sillä kavennus syntyi vain kaksi minuuttia myöhemmin. Maalia edelsi keskialueella tilanne, jossa nopeasti annettu kotijoukkueen vapaapotku vaikutti lähtevän eri paikasta kuin missä rike tapahtui. Niinpä NP-H:n pelaaja sai vapaasti tilaa nousta vasenta laitaa ja keskittää pallon maalin etunurkalle, josta NP-H-hyökkääjä jatkoi pallon maaliin.

NP-H:n tasoitus oli lähellä vähän myöhemmin erikoistilanteen jälkeen, mutta Jari Ollikainen puski pallon pois maaliviivalta.

PAVE rakensi jakson lopulla kaksi mainiota paikkaa kolmanteen maaliin. Ensin NP-H:n maalivahti hyppäsi hienosti Räihän ylänurkkakudin tielle ja seuranneesta kulmapotkusta pallo oli jo menossa maaliin, mutta nyt oli vastustajan vuoro siivota peliväline pois maaliviivalta. Tauolle siirryttiin PAVEn 1–2-johdossa.

Kotijoukkue tuli toiselle jaksolle vahvempana ja loi painetta PAVEn päätyyn. Se sai tasoituksen 49. minuutilla, kun vapaapotku aivan 16-rajalta upposi ylänurkkaan. 3–2-johtoon nilsiäläiset siirtyivät kymmenen minuuttia edellisestä jälleen vapaapotkutilanteesta, jossa NP-H:n pelaaja jatkoi korkeana laitetun vaparin takanurkalta reppuun.

Lopullinen niitti ottelulle tuli 74. minuutilla, jolloin kotijoukkue teki tilanteeksi 4–2 helpohkosti tulleesta rangaistuspotkusta, kun maalin edessä nojailtiin puolin ja toisin keskityspalloa tavoiteltaessa.

Lopulta NP-H meni menojaan ja venytti verkkoa vielä kaksi kertaa 79. ja 85. minuutilla.

Nilsiäläiset veivät siis toisen puoliajan luvuin 5–0 ja ottivat numeroiden valossa suvereenin voiton. Toisella jaksolla PAVE ei enää saanut omaa peliään pyörimään, kun taas vastustajan peli alkoi toimia koko ajan paremmin. Vastustaja oli hallitsevampi ja pystyi jälkimmäisellä 45-minuuttisella hyödyntämään sen myös maalitilanteiksi. Ottelun toisella puolikkaalla PAVE taasen ei enää saanut ensimmäisen tavoin tilanteita NP-H:n maalille.

PAVEn seuraava ottelu on kahden viikon tauon jälkeen Kangaslammilla perjantaina 15.7. Silloin vastassa on MPR Kuopiosta.

NP-H - PAVE 6-2 (1-2)

0-1 15min Laitinen (Kauppinen)
0-2 22min Räihä (Kauppinen)
1-2 24min NP-H

2-2 49min NP-H
3-2 59min NP-H
4-2 74min rp NP-H
5-2 79min NP-H