PAVEn maalit: 1-1 Timo Ryynänen, 2-1 Hannu Luttinen ja 3-1 Mikko Tervonen.

PAVEn kokoonpano: Juha Ovaskainen, Pasi Korhonen (90. Lasse Koponen), Marko Kärkkäinen, Jouni Kasurinen, Ville Hakkarainen, Hannu Luttinen (82. Aleksi Hartikainen), Pasi Hiltunen (80. Marko Remes), Mikko Tervonen, Timo Ryynänen (85. Janne Räsänen), Aku Tuovinen, Jarmo Kauppinen

Iisalmen Sanomat kirjoitti pelistä seuraavaa 28.8.2006:

PAVE PK:n reservejä parempi

Harri Antikainen
Iisalmi

PAVEn ja Pallo-Kerho 37:n paikallispeli jalkapallon kolmosessa oli alussa väkinäistä puurtamista molemmilta. Ottelun juoni eteni PAVEn käsikirjoituksen mukaan sitä enemmän, mitä pidemmälle ottelu vanheni. Lopuksi tulostaululla komeilivat PAVEn hyväksi lukemat 3–1 (1–1).

PK:n reservijoukkue joutui pelaamaan ottelun ilman pelikiellossa ollutta kärkimiestä Arto Eskelistä. Se näkyikin hiukan sinipaitojen hyökkäyspään otteissa.

Ottelun alku oli melko sekavaa, mutta kun alkoi tapahtua, tapahtui lyhyen ajan sisään paljon.

Ensimmäisestä maalista vastasi PK:n Jari Savolainen, joka sai nappikeskityksen maalin eteen Joonas Väisäseltä. Savolainen laukoi suoraan syötöstä komeasti joukkueensa johtoon. Siinä vaiheessa pelikello näytti 24 minuuttia.

Ainoastaan neljä minuuttia myöhemmin PAVEn Timo Ryynänen vastasi puskemalla Aku Tuovisen antamasta kulmapotkusta tasoituksen.

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli vielä yksi hyvä tilanne, mutta PAVEn Mikko Tervosen ylärimalaukausta lähemmäksi ei enää päästy.

Puoliajalla PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen kävi joukkueensa kanssa roolijakoja tarkasti läpi. Hän myönsi, että vastaiskujoukkueena tunnettu PAVE oli ihmeissään avausjaksolla, kun keskialue olikin heidän hallussaan.

– Kävimme puoliajalla läpi, kuka hakee palloja mistäkin tilanteesta vastustajan puolustuksen takaa. Toinen jakso meni sitten käsikirjoituksemme mukaan, Kukkonen sanoi.

PAVE hallitsikin toista jaksoa täysin. Kun ottelua oli pelattu 58 minuuttia, Jarmo Kauppinen pyöritteli oikealla laidalla ja löysi keskityksellään Hannu Luttisen. Luttinen laukoi 16-rajan tuntumasta upeasti pallon aivan oikeaan kulmaan. PK:n maalivahti Anssi Kauppinen ei mahtanut kokeneen pelimiehen tarkalle laukaukselle mitään.

Ottelun 71. minuutilla PK:n verkossa soi jälleen. Tilanne lähti liikkeelle, kun Pasi Korhonen heitti omalta kenttäpuoliskolta sivurajaheitosta pallon maalivahti Juha Ovaskaiselle. Ovaskainen laittoi pallon nopeasti pitkänä ylös, mistä loistavan ottelun pelannut Timo Ryynänen jatkoi sen suoraan Tervoselle, joka pääsi läpi ja harhautti vastaantulleen maalivahti Kauppisen. Tervonen viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemat 3–1.

PK:n reservijoukkueen valmentaja Lassi Myllynen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Tiesimme kyllä, että vastustaja on hyvä erikoistilanteissa. Siitä huolimatta he saivat ensimmäisen maalin erikoistilanteesta. Hävisimme ottelussa keskialueen, emmekä saaneet pelattua kärkimiehille juurikaan palloja eteenpäin.

– Kaikesta huolimatta olen kohtalaisen tyytyväinen joukkueemme esitykseen. Kyllä täältä leuka pystyssä voi lähteä pois tappiosta huolimatta, Myllynen selvitti kentän laidalla ottelun jälkeen.

PAVEn luotsi Juha Kukkonen kiitteli varsinkin Timo Ryynäsen panosta voitokkaassa ottelussa.

– Ryynänen oli suurin onnistuja tänään. Hän puolusti hyvin ja katkoi palloja hyökkäyksessä, sekä pystyi jatkamaan alhaalta tulleita palloja eteenpäin. Mielestäni taito ja kokemus ratkaisivat tämän ottelun eduksemme.

– Meillä on perjantaina kotikentällä vastassamme Lehmon Pallo. Voittamalla tuon ottelun nousemme heidän edelleen pisteissä. Meillä on vielä hyvät mahdollisuudet parantaa sarjasijoitustamme loppukauden hyvillä otteilla, Kukkonen kertoi.