Iisalmen Sanomat 20.6.2008:

PAVE siirtyi sarjakärkeen Zulimanit -voitolla

Kuopiolaisjoukkue oli viimeksi hävinnyt Kolmosen kotiottelun elokuussa 2004.

Jani Haanketo

PAVE Iisalmen valmentaja Jussi Kukkonen oli sinikeltaisten otteluvalmentajana 50. kerran myöhään keskiviikkoiltana Kuopion Magnum Areenalla pelatussa ottelussa. Parempaa lahjaa eivät pelaajat olisi voineet valmentajalleen antaa, sillä PAVE peittosi Zulimanit maalein 1–3 (0–2), ja siirtyi kahdeksan kierroksen jälkeen sarjakärkeen.

Lohko on erittäin mielenkiintoinen, sillä PAVElla on koossa 19 pistettä ja Zulimaneilla, SC Riverballilla sekä SC KuFu-98:lla 17 pistettä.

– Jokainen peli on tietysti juhlaottelu, mutta että iso voitto sattui vielä tällaiseen peliin. Tämä ei ole ihan mikä tahansa voitto Itä-Suomen piirin Kolmosessa, sillä Zulimanien edellinen tappio kotiottelussa oli elokuulta 2004, Kukkonen juhli vielä torstainakin.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun pelaamalla keskialueella tarkasti, eikä kumpikaan halunnut karvata kovin ylhäältä. Ensimmäisen vartin aikana PAVElle sattui pari henkilökohtaista virhettä ja Zulimanit saivat kaksi potentiaalista maalipaikkaa. PAVE kesti kuitenkin takaiskuitta maalivahti Pasi Tenhusen johdolla.

Kukkonen oli siirtänyt tähän otteluun alkukauden topparina pelanneen Toni Heiskasen yksin kärkimieheksi. Tämä osoittautuikin oivalliseksi ratkaisuksi, sillä Heiskasen loistava henkilökohtainen suoritus vei PAVEn ottelussa johtoon 26. minuutilla. Heiskanen otti Jarno Laitisen keskityksen 20 metrissä reidellään haltuun sivulle ja latasi vasemmalla jalalla suoraan ilmasta pallon oikeaan ylänurkkaan.

– Elämäni maali. Jo potkun lähtiessä tuntui, että nyt osui ytimeen, Heiskanen kuvaili suoritustaan.

PAVE lisäsi johtoaan kaksi minuuttia ennen taukovihellystä. Tilanne lähti keskialueelta Riku Venäläisen hienosta avauksesta laitaan Aku Tuoviselle. Tuovinen ajoi päätyyn ja näki takaviistosta tulleen Marko Kurikan, joka
laukoi nappisyötöstä 2–0.

Toisella jaksolla PAVEn pakka pysyi tiiviinä ja keskuspuolustajien Petri Hätisen ja Mikko Tervosen johdolla Zulimanien maalipaikat pystyttiin hyvin eliminoimaan.

Avausmaalin tehnyt Heiskanen vaihdettiin kentältä vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua, ja tilalle tullut Aleksi Hartikainen iski vastahyökkäyksestä ensimmäisestä kosketuksestaan tilanteeksi 3–0.

Zulimanien lohdutusosuma syntyi puolestaan PAVEn kulmapotkun jälkeisestä nopeasta vastahyökkäyksestä. Asialla oli – kukapas muukaan – maalitykki Jaakko Pulkkinen.

– En olisi 2–0 -tilanteessa päästänyt Hätistä ylös kulmatilanteeseen, sillä aina on riski vastaiskuun. 3–0:ssa riskin uskalsi jo lopussa ottaa.

– Nämä kärkiottelut ovat tasaisia, joissa ensimmäisen maalin merkitys korostuu isoksi. Niin tänäänkin. Kun me saimme avausosuman, niin Zulut joutuivat avaamaan pakkaansa ja meille avautui lisäpaikkoja vastaiskuihin, Kukkonen kertoi.

PAVE pääsee nyt juhannustauolle, sillä joukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan 29. kesäkuuta Sankariniemellä WJK/2:n.

Zulimanit - PAVE 1-3 (0-2)

PAVEn maalit: 26min 1-0 Toni Heiskanen (Jarno Laitinen), 43min 2-0 Marko Kurikka (Aku Tuovinen), 84min 3-0 Aleksi Hartikainen (Aku Tuovinen)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv, 84min Niko Piironen), Jarno Laitinen, Petri Hätinen, Esa Kauppinen, Aku Tuovinen, Mika Pesonen (60min Joonas Risto), Riku Venäläinen, Marko Kurikka (v 78min), Mikko Tervonen C, Toni Heiskanen (82min Aleksi Hartikainen), Jouni Kasurinen

Muut vaihdossa: Oskari Vilpponen