Arkistosta vuodelta 2018

PAVE hävisi lauantaina vieraspelinsä Kontiolahden Lehmossa, kun LehPan ja JIPPOn yhdistelmäjoukkue oli parempi maalein 3–1 (1–1). Tasainen ottelu kääntyi toisella jaksolla isäntien eduksi. LehPa yj paukutti paikoistaan tarvittavat maalit, kun taas PAVE ei onnistunut omissa maalitilanteissaan.

Lehmon tekonurmi on vain hieman suurempi kuin Iisalmen halli, joten tilaa ja aikaa ei ottelussa ollut liikaa tarjolla. Pienellä kentällä hyökkäykset aaltoilivat päästä päähän kuin tennisottelussa konsanaan, varsinkin kun ahdas keskialue ylitettiin monesti korkealla pallolla.

LehPa yj meni johtoon 30. minuutilla. Keskialueelta annettu pitkä korkea avauspallo tavoitti laidalta joensuulaispelaajan, joka vei pallon boksiin ja laukoi sen takanurkkaan.

Viisi minuuttia myöhemmin PAVE tasoitti. Jari Leinosen pitkä avaus tuli Tuomas Haloselle, joka toi pallon 16-alueelle ja antoi mainion poikkisyötön maalin eteen Jeri Saastamoiselle. Suora hyvä laukaus painui vastustamattomasti verkkoon.

Tasaisissa merkeissä jatkettiin myös toisella 45-minuuttisella, ja painetta syntyi vuorottain molempiin päätyihin.

Tasoituksen jälkeen PAVElla oli ensimmäisen jakson lopussa ja toisen alussa puolenkymmentä hyvää paikkaa mennä johtoon mutta ilman tulosta. Sitten 59. minuutilla LehPa yj sai taas pystysyötöllä aukaistua laidalta vapaan kaistan, ja laukaus upposi keltapaitojen maaliin.

PAVE loi vielä paikat tasoitukseen, mutta enää ei vierasjoukkue onnistunut maalaamaan. Sen sijaan LehPa yj vielä kaunisteli lukemat 3–1:een kolme minuuttia ennen loppua, kun joensuulaispelaaja ohjasi keskityksen etunurkalta maaliin.

Vaikka voiton avaimia vieraillekin tarjottiin, LehPa yj oli tällä kertaa piirun verran parempi ja ennen kaikkea tehokkaampi viimeistelyssään.

Seuraavan kerran keltapaidat ovat tulessa lauantaina 26.5., kun PAVE kohtaa Kings SC Akatemian Iisalmessa.