Arkistosta vuodelta 2018

Sunnuntaina PAVE reissasi kauden pisimmän vieraspelimatkansa Kiteelle, jossa se kohtasi KiU:n Hutsin urheilukentällä. Vieraat veivät pelin nimiinsä toisen jakson kolmella osumalla numeroin 0–3 (0–0).

Pilvettömältä taivaalta paahtanut aurinko varmisti, että peli käytiin tukalan kuumissa oloissa. Onneksi kotijoukkue oli hienosti järjestänyt vilvoittelumahdollisuuden useammalla vesisaavilla kentän reunoilla, ja lisäksi toki pidettiin juomatauot puoliaikojen puoliväleissä. Silti helle vaikutti tietysti pelin tempoon, mutta uuvuttava sää oli molemmille sama.

Ensimmäinen 45-minuuttinen oli maaliton. Keltapaidat oli hieman hallitsevampi osapuoli ja PAVElla olikin enemmän maalitilanteita, mutta kotijoukkueellakin oli hyvät paikkansa siirtyä johtoon, kertaalleen keskuspuolustaja Sakari Paavolan liuku pelasti puoliksi läpi olleen kiteeläisen oivan maalisauman.

Toisen puoliajan alkuun PAVE tuli pirteästi. Kentälle hyökkääjäksi juuri vaihdettu Oskari Mustonen vastaanotti viidennellä minuutilla Jeri Saastamoisen matalan keskityksen ja laukoi taka-alueelta pallon maaliin. Vieraiden vahva vaihe jatkui maalin jälkeen ja paine oli KiU:n maalilla, mikä ei kuitenkaan tuonut toista osumaa.

Sitten alkoi keltapaitojen riveistä pudota pelaajia erinäköisten loukkaantumisten myötä, mutta onneksi vaihtopelaajia oli riittävä määrä mukana. Vaihtojen myötä paketti haki aikansa muotoaan, ja pelikin tasaantui puoliajan alun jälkeen. PAVE haki edelleen hanakasti hyökkäyksiä, mutta ajoittain KiU pääsi hätyyttelemään iisalmelaismaalia ja yksi ”tuhannen taalan” tasoitustilannekin heille siunaantui.

Vihdoin 84. minuutilla PAVEn onnistui tehdä helpottava toinen osuma. Keskikentällä ahertaneen Tuomas Halosen hieno pitkä avaussyöttö vapautti Mustosen läpiajoon, jonka hyökkääjä päätti ampumalla pallon ohi kiteeläismaalivahdin. Kolme minuuttia edellisestä Halonen harhautteli tiensä laidalta boksiin ja syötti takaviistoon Simo Rothille, joka sitten sijoitti pelivälineen alanurkkaan.

Voitto oli PAVElle seitsemäs putkeen. Tällä kertaa pisteet saatiin melkoisen työvoiton kautta, kun kotimatkalle bussiin linkutti useampi pelaaja. Oma verkko säilyi taas puhtaana, jo kuudennen kerran tällä kaudella. Tänä vuonna hyökkäyspäässä on onnistujia hienosti löytynyt laajalla rintamalla ja nyt maalihanat sai auki Oskari Mustonen.

PAVE piti paikkansa sarjakärjessä. Kymmenestä pelatusta ottelusta se on voittanut yhdeksän ja hävinnyt kerran. Seuraavana onkin vuorossa kärkiottelu sunnuntaina 5.8. Sankkurilla, kun vastustajaksi tulee Kontiolahdelta LehPa yj, joukkue, joka voitti PAVEn kotonaan toukokuussa.