Viisi tehtyä maalia ilahduttivat valmentaja Kukkosta.

Pekka Koponen
Varkaus

Kolmosen lohkon kärkikahinoihin valmistautuva Iisalmen PAVE haki rutiinipisteet ainoastaan yritteliäisyydellään vakuuttaneesta Warkauden Jalkapalloklubin 2-joukkueesta.

Vieraiden voitto kasvoi viime minuuteilla lukuihin 1-5 (0-2), mutta missään vaiheessa voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Varkautelaisten hyökkäyspeli pysähtyi vieraiden vahvaan topparikaksikkoon Toni Heiskanen-Petri Hätinen, eikä maalivahti Pasi Tenhusella ollut juurikaan töitä.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen olisi mielellään nähnyt joukkueeltaan kuitenkin ehjemmän esityksen.

- Ensimmäinen jakso oli aika kökköä. Avaavat syötöt menivät vastustajille. Voiton lisäksi lämmittää ainoastaan viisi maalia, sillä maalinteko ei ole ollut meille helppoa, Kukkonen tuumi.

Toinen jakso oli pitkään isäntien hienoista hallintaan, mutta vieraat palauttivat asiat päiväjärjestykseen varsinkin Aku Tuovisen kentälle tulon myötä. Hän piristi peliä vasemmalla laidalla ja viimeisteli myös ratkaisevat 0-2 lukemat.

- Aku pelasi itsensä takaisin avauskokoonpanoon, valmentaja lupaili.

Avausjakson ainoan osuman teki vieraiden parhaimmistoon kuulunut kärki Jonne Räisänen Mika Pesosen sivurajaheitosta. Komea saksari yllätti täysin isäntien alakerran.

Toista jaksoa oli pelattu 18 minuuttia, kun vaihdosta peliin tullut Tuovinen leikkasi varkautelaistoppareiden välistä tekemään 0-2 ja peli oli selvä.

Loppuvihellystä odotellessa joukkueet äityivät vielä maalikimaraan, kun 89. minuutilla Räisänen teki toisen osumansa ja tästä minuutin kuluttua kotijoukkueen Ville Hämäläinen käytti joukkueensa ainoan paikan hyväkseen Miko Pirisen syötöstä.

Samalla minuutilla Tapio Merkkiniemi latasi 1-4 ja minuutti tästä Tuovinen viimeisteli vielä Räisäsen esityöstä loppuluvut 1-5:een.

Topparikaksikon ohella PAVEn parhaimmiston muodosti tutkapari Tuovinen-Räisänen. Marko Kurikka oli myös alituinen kiusa isäntien kevyelle alakerralle. Sen sijaan keskikentän pelirakenteluun jäi vielä melkoisesti hiottavaa.

Ajoittain pallo liikkui hyvin maissa, mutta aivan liian suuren osan peliajasta sitä katseltiin kohti taivasta.

Kotijoukkueen selkeä ykkönen oli poikajoukosta miehen vastuksen vieraille tarjonnut keskikentän Lasse Karppinen.

WJK/2 – PAVE 1–5 (0–1)

PAVEn maalit: 0-1 11min Jonne Räisänen (Mika Pesonen), 0-2 62min Aku Tuovinen (Räisänen), 0-3 89min Räisänen (rp), 1-4 90min Tapio Merkkiniemi (Räisänen), 1-5 90min Tuovinen (Räisänen)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen mv, Jarno Laitinen, Joona Kemppainen, Petri Hätinen, Toni Heiskanen, Mikko Tervonen (C), Aleksi Hartikainen (57min Aku Tuovinen), Riku Venäläinen (45min Jouni Kasurinen), Mika Pesonen (68min Tapio Merkkiniemi (V 78min)), Marko Kurikka, Jonne Räisänen

Muut vaihdossa: Niko Piironen mv, Petri Kalanti, Heikki Korkalainen