PAVE nipisti Riverballilta pisteen

”Ensimmäinen jakso oli kauden parastamme”.

Harri Antikainen
Iisalmi

Iisalmelainen PAVE oli kovan iltapuhteen edessä, kun jalkapallon Kolmosen ottelussa vastaan Sankariniemellä asteli 70 maalia kauden otteluissa latonut sarjakakkonen SC Riverball Joensuusta. Ensimmäisen jakson hyvän pelin ja toisen jakson tiukan puolustuspelin ansiosta kotijoukkue PAVE saalisti ottelussa pisteen, kun ottelu päättyi tasan 1–1 (1–0).

– Tämä oli ainoa syntymäpäivälahja, mitä annamme Pallo-Kerholle, napautti PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen ottelun jälkeen.

Samaan hengenvetoon hän halusi katkaista siivet heti kärkeen niiltä katukeskusteluissa kuulemiltaan viittauksilta siitä, että PAVE jopa häviäisi tahallaan PK:n kanssa kiivaasti noususta kamppailevalle Riverballille.

– Meillä on aivan varmasti sata lasissa jokaisessa ottelussa. Emme ole kenenkään muun puolella, emmekä ketään muuta vastaan tässä sarjassa. Meitä kiinnostaa kaikkein eniten vain oma pelimme, Kukkonen tuhahti.

Eipä ollut sopupelistä tietoakaan. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue PAVE pelasi todella väkevästi. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Riverball vaikutti melko aseettomalta kotijoukkueen hyvässä karvauksessa. PAVE ei antanut yhtään syöttötilaa vastustajalleen tukkimalla keskialueen hyvin.

Kun ottelua oli pelattu runsaat yhdeksän minuuttia kotijoukkueella oli ensimmäisen kerran kunnollinen mahdollisuus johtomaaliin, kun Jonne Räisänen pelasi paikan Miika Tiihoselle. Tiihosen napakan laukauksen tielle Riverballin maalivahti Teemu Turtiainen pystyi kuitenkin venyttämään.

Kymmenisen minuuttia edellisestä vierasjoukkue loi puolestaan melkoisen paineen PAVEn maalin suulle, mutta Turtiaisen virkaveli Juha Ovaskainen hoiteli useammankin laukauksen tyylikkääsi puolustuksen avustuksella.

33 minuutin kohdalla verkko soi ensimmäistä kertaa. Kotijoukkueen Riku Venäläinen antoi hyvän syötön vasemmalle laidalle Aku Tuoviselle, joka keskitti nopeasti. Riverballin puolustaja koetti katkaista Tuovisen keskitystä, mutta pallo kimposi hänen jalastaan omiin.

Hetken päästä Tuovinen oli jälleen puolittain karussa, mutta hänen laukauksensa meni maalin ylitse. PAVE tuhlasikin ensimmäisellä jaksolla hyviä paikkoja. Kun ottelua oli pelattu 39 minuuttia, oli Räisäsen vuoro päästä kokeilemaan Turtiaisen kestävyyttä. Tolppaa lähemmäksi ei Räisänenkään kuitenkaan päässyt.

Toisen jakson alussa PAVE oli puolestaan hankaluuksissa. Vierasjoukkue tuli jaksolle ihan erilaisella rytinällä kuin avausjaksolla. Ovaskaisen hyvät torjunnat pitivät ainoastaan 56. minuutille saakka vierasjoukkueen nollilla. Takatolpalle tulleesta kulmapotkusta Joonas Suomalainen ohjasi pallon aivan maalin eteen Jami Päiviselle, joka pääsi tiukkaamaan tasoituksen.

Jakso oli Riverballin hallussa täysin puoliväliin saakka, minkä jälkeen otteet kentällä tasoittuivat. Riverball koetti vimmatusti hakea voittomaalia myös lopussa, mutta kotijoukkueen puolustus taisteli pisteen.

Tasapeli oli myös valmentaja Kukkosen mieleen.

– Ensimmäinen jakso oli kauden parasta peliämme. Meillä olisi ollut mahdollisuus ratkaista ottelu jo silloin, mutta maalinteko tökki. Se, että laskimme vain yhden maalin sarjassa 70 maalia tehnyttä joukkuetta vastaan on kova sana, ja piste yhdeltä sarjan parhaista joukkueista tyydyttää. Ovaskaisen ohella haluaisin nostaa esiin Petri Hätisen ja Hannu Luttisen nimet, Kukkonen sanoi.